Η Ορεινή Λάρνακας στις Βρυξέλλες


Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου με ιδιαίτερη χαρά εκπροσώπησε την Ορεινή Λάρνακας στην εκδήλωση στις Βρυξέλλες για την απονομή των βραβείων Άριστου Ευρωπαϊκού Προορισμού για τον Πολιτιστικό Τουρισμό.

Ο Διευθυντής της Εταιρείας κ. Βασίλης Κωνσταντίνου μαζί με την εκπρόσωπο του ΚΟΤ κ. Αννίτα Δημητριάδου παρευρέθηκαν στη βράβευση των 18 Ευρωπαϊκών Προορισμών που έγινε στις 22 Μαρτίου στις Βρυξέλλες και παρέλαβαν το βραβείο για τον Άριστο Ευρωπαϊκό Προορισμό την Ορεινή Λάρνακας.

Η Ορεινή Λάρνακας απαρτίζεται από τις 18 κοινότητες που προβάλλονται μέσα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας που βρίσκεται στη Σκαρίνου.

Η βραβευμένη περιοχή διαθέτει μια μακρά πορεία ιστορικής και πολιτιστικής εξέλιξης και χαρακτηρίζεται από ένα πολιτισμικό «μωσαϊκό», αποτελούμενο από αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και μοναστήρια, παραδοσιακούς οικισμούς, παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα που διαμορφώθηκε μέσα από το πέρασμα των αιώνων. Η περιοχή έχει διατηρήσει αναλλοίωτη τη φυσιογνωμία της και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της. Οι πυρήνες σχεδόν όλων των κοινοτήτων έχουν χαρακτηρισθεί από το Τμήμα Αρχαιοτήτων παραδοσιακοί με ελεγχόμενες ζώνες και έτσι έχουν διατηρήσει την αρχιτεκτονική τους ταυτότητα.

Σημαντικές συνεργασίες, συνέργειες και πολλαπλές πολιτιστικές δραστηριότητες υλοποιούνται στην περιοχή με την πολύ σημαντική εμπλοκή του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και τη στήριξη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας.

Μεγάλη τιμή και προοπτική για την Ορεινή Λάρνακας και την Επαρχία. Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου τις επόμενες μέρες θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης για την προβολή και προώθηση του προορισμού εντός και εκτός Κύπρου.

Κατάλογος Κοινοτήτων προορισμού Αριστείας

1 ΑΓΙΟΙ ΒΑΒΑΤΣΙΝΙΑΣ

2 ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

3 ΒΑΒΑΤΣΙΝΙΑ

4 ΒΑΒΛΑ

5 ΔΕΛΙΚΗΠΟΣ

6 ΚΑΛΑΒΑΣΟΣ

7 ΚΑΤΩ ΔΡΥΣ

8 ΚΑΤΩ ΛΕΥΚΑΡΑ

9 ΚΟΡΝΟΣ

10 ΚΟΦΙΝΟΥ

11 ΛΑΓΙΑ

12 ΜΕΛΙΝΗ

13 ΟΔΟΥ

14 ΟΡΑ

15 ΣΚΑΡΙΝΟΥ

16 ΤΟΧΝΗ

17 ΧΟΙΡΟΚΟΙΤΙΑ

18 ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΡΩΝ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »