Το Larnaca Café Scientifique πάει Re.Buke Lounge αυτή την Τρίτη


Μήνας ανδρικού καρκίνου. Αφορά εσένα και το σπίτι σου.

Ο καρκίνος του προστάτη αποτελεί την πιο συχνή ουρολογική κακοήθεια στον άνδρα. Ταυτόχρονα και την πλέον θεραπεύσιμη, εφόσον διαγνωσθεί έγκαιρα. Δυστυχώς, πολλά περιστατικά καθυστερούν να διαγνωσθούν λόγω της άγνοιας του ανδρικού κοινού για προληπτικό έλεγχο. Στα πλαίσια του μήνα ανδρικού καρκίνου, που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον ανδρικό καρκίνο και για τον καρκίνο των όρχεων, εντάσσεται και η παρούσα ομιλία.
Ποια η διαφορά της καλοήθους υπερτροφίας του προστάτη με τον καρκίνο; Πώς θα καταλάβω ότι έχω καρκίνο του προστάτη; Κάθε πόσο πρέπει να ελέγχομαι; Πώς πρέπει να γίνεται η αυτό-ψηλάφηση των όρχεων;

Ελάτε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε χαλαρά, να ενημερωθούμε

Βιογραφικό ομιλητή:
Ο Δρ. Κωνσταντίνος Τρύφωνος γεννήθηκε στη Λάρνακα.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στην Εθνική φρουρά από το βαθμό του δόκιμου αξιωματικού και απολύθηκε με τον τίτλο του έφεδρου ανθυπολοχαγού.


Με υποτροφία (λόγω υψηλής επίδοσης) του ΙΚΥ Ελλάδος και του ΙΚΥ Κύπρου, σπούδασε στην Ιατρική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και αποφοίτησε το 2010.
Συνέχισε ως εκπαιδευόμενος ιατρός (pre-registration) στο Γ.Ν. Λάρνακας από τον Μάρτιο του 2011 έως και τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, οπότε και ξεκίνησε την ειδικότητα της Ουρολογίας, κατόπιν εισαγωγικών εξετάσεων του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου. Πραγματοποίησε τον προβλεπόμενο χρόνο εκπαίδευσης στη Γενική Χειρουργική στο Γ.Ν. Λάρνακας και συνέχισε την εκπαίδευσή του στην Ουρολογία στο Ουρολογικό τμήμα του Γ.Ν. Λευκωσίας. Στα πλαίσια της εκπαίδευσής του, πραγματοποίησε εξάμηνη εκπαίδευση στον τομέα της Παιδοχειρουργικής και εξάμηνη εκπαίδευση στη Γυναικολογία, στο Μακάρειο νοσοκομείο στη Λευκωσία.
Διενήργησε μέρος της ειδικότητας της Ουρολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική στο Γ.Ν.Α «Λαϊκό» στην Αθήνα, όπου είχε την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την ρομποτική χειρουργική ουρολογία και τις ελάχιστα επεμβατικές τεχνικές.


Στα πλαίσια της ειδικότητάς του, είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει κατόπιν επιλογής, στο “14th European Urology Residents Education Programme” (EUREP16) στην Πράγα της Τσεχίας.
Απόκτησε τον τίτλο της ειδικότητας της Ουρολογίας κατόπιν επιτυχών εξετάσεων, στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τον Δεκέμβριο του 2016.
Τον Ιούνιο του 2017 κατόπιν επιτυχώς γραπτών και προφορικών εξετάσεων στις Βρυξέλες του Βελγίου, απέκτησε τον τίτλο του Fellow of the European board of Urology, που αποτελεί ανώτερη Ευρωπαϊκή ουρολογική πιστοποίηση.


Ακολούθως επέστρεψε στην Κύπρο και ασκεί την χειρουργική ουρολογία/Ανδρολογία στο «Συνέσειο» Ιατρικό κέντρο στη Λάρνακα και το Ιατρικό κέντρο «Ευαγγελίστρια» στη Λευκωσία.
Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής εταιρείας, της Ελληνικής Ουρολογικής εταιρείας, της Κυπριακής Ουρολογικής εταιρείας καθώς και του Ιατρικού Συμβουλίου Κύπρου.


Δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ενδοσκοπική αντιμετώπιση των παθήσεων του ουροποιητικού και στην ελάχιστα επεμβατική χειρουργική.

 

Eυχαριστίες στο Re.Buke Lounge για την παραχώρηση του χώρου



Κύριες Ειδήσεις





Translate »