Πάμε στο 5ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων


Ο Δήμος Αθηένου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την πραγματοποίηση του 5ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023 στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο Αθηένου.

Το Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια με τεράστια επιτυχία, διατηρεί τον πρωταρχικό του στόχο, που δεν είναι άλλος από την προβολή και την ανάδειξη όλων των αθηενίτικων προϊόντων. Οι ποικίλες δράσεις και δραστηριότητες του Φεστιβάλ που έχουν προγραμματιστεί θα αρχίσουν στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι τις 11:00 το βράδυ.

Το πλούσιο κέρασμα προϊόντων και εδεσμάτων, σε συνδυασμό με την ευκαιρία που θα έχουν οι επισκέπτες να αγοράσουν τα πασίγνωστα αθηενίτικα προϊόντα, η δυνατότητα να λάβουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια όπως για την παρασκευή με τον παραδοσιακό τρόπο ψωμιού, χαλλουμιού, τραχανά και γλυκού του αμυγδάλου, είναι ένα μικρό δείγμα από τις πλούσιες δραστηριότητες του Φεστιβάλ.

Αυτό θα εμπλουτιστεί με ποικίλες πολιτιστικές, καλλιτεχνικές και άλλες δράσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται το υγιεινό πρόγευμα από αθηενίτικα προϊόντα για τους μικρούς μας φίλους στις 11 π.μ., με συμβουλές από διατροφολόγο και παράλληλη πραγματοποίηση βιωματικών εργαστηρίων καθώς και δραστηριοτήτων ζωγραφικής και κατασκευών, η προετοιμασία συνταγών από αθηενίτικα προϊόντα από τον γνωστό σεφ Γιώργο Κυπριανού, η απογευματινή διασκέδαση με τον DJ Mr Beetle, η παρουσίαση από τον γνωστό Αθηενίτη Ανδρέα Χαρή και στη συνέχεια τη γνωστή Αθηενίτισσα ηθοποιό και σεναριογράφο Χριστιάνα Αρτεμίου, η ζωντανή ραδιοφωνική σύνδεση με το LOVE FM, το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους Πολιτιστικούς Ομίλους του Δήμου και άλλους φορείς, το μουσικό πρόγραμμα από τη Louis Night Show Band με τον Τεύκρο Νεοκλέους, συμβουλές από την κοινοτική αστυνόμευση και άλλες δραστηριότητες.

Η πραγματοποίηση του 5ου Παγκύπριου Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων καταδεικνύει τον σημαντικό και καθοριστικό ρόλο της Αθηένου στην παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων, καθώς και την τεράστια συνεισφορά των αθηενιτών παραγωγών στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας στους τομείς της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και άλλων δραστηριοτήτων.

Κοπιάστε στην Αθηένου την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, για μια μοναδική εμπειρία γεύσεων, αλλά και για να περάσετε μια όμορφη και πλούσια σε δράσεις μέρα, παρέα με μουσική, φαγητό και διασκέδαση.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, ο οποίος θα παραστεί και θα χαιρετήσει το Φεστιβάλ.

Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους τους επισκέπτες.

 

5ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων



Κύριες Ειδήσεις





Translate »