Στις 11 Ιουνίου το Α’ Φεστιβάλ Σανίδας στην Ορόκλινη


Πραγματοποιείται την Κυριακή 11 Ιουνίου, στην παραλία της Ορόκλινης, το Α’ Φεστιβάλ Σανίδας SUP  (StandUp Paddle – Όρθιας Σανιδοκωπηλατικής) που διοργανώνουν η κοινότητα Ορόκλινης και το SUP Bay Spot.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Λάρνακας, το Φεστιβάλ περιλαμβάνει το αγωνιστικό μέρος που θα αρχίσει στις 9 το πρωί (1st Oroklini SUP Games) καθώς και άλλες δραστηριότητες, όχι μόνο για αθλητές, αλλά και για όλους τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ. Για συμμετοχή στο αγωνιστικό μέρος έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον αθλητές  και αθλούμενοι από διάφορες ξένες χώρες μεταξύ των οποίων Ισραήλ, Λίβανος, Ρωσία, Ουκρανία και Ελλάδα.

Οι διοργανωτές στοχεύουν να πετύχουν την πιο εντυπωσιακή διοργάνωση, διεθνούς εμβέλειας, που θα αναβαθμίσει πάνω σε οργανωμένη βάση το άθλημα SUP, το οποίο εξαπλώνεται και στην Κύπρο με ραγδαίους ρυθμούς, αφού συνδυάζει τη σωματική άσκηση με την απόλαυση του ταξιδιού στην επιφάνεια της θάλασσας επί σανίδας.

Σημειώνεται ότι το Α’ Φεστιβάλ Σανίδας υποστηρίζουν ο Δήμος Λάρνακας και η ΕΤΑΠ Λάρνακας, αφού όπως εξηγείται «οι παραλίες της Λάρνακας και της Ορόκλινης θεωρούνται ιδανικές για αυτό το άθλημα, λόγω της γεωγραφικής τους τοποθεσίας και της συνήθως ήρεμης θάλασσας».

Το Φεστιβάλ θα αρχίσει στις 07:00, με τρεις γυμνάστριες να διδάσκουν Body Balance στην αμμουδιά για προθέρμανση, στις 8:00 – 8:30 θα γίνει προετοιμασία για το αγωνιστικό μέρος που θα αρχίσει στις 9:00, στις 10:00 θα διεξαχθούν διάφορες άλλες δραστηριότητες στην παραλία, όπως παιχνίδια ισορροπίας και beach volley, ενώ στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η απονομή των επάθλων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΚύριες Ειδήσεις

Translate »