3+1 μυστικά για να φτιάξεις σωστά τα κοκτέιλ σου


Ο καιρός ζεσταίνει ακόμη περισσότερο εδώ και λίγες μέρες, μια εντυπωσιακή δροσιστική λύση στα καλοκαιρινά σας προβλήματα.Δεν είναι άλλα από το να φτιάξεις ένα γρήγορο και εξερετικό σπιτικό κοκτέιλ στο σπίτι.

Δες τα 4 μυστικά για ένα εντυπωσιακό κοκτέιλ

 

Tip 1: Χρησιμοποίησε φρέσκα φρούτα

Image result for φρουτα κοκτειλΧρησιμοποιούμε κυρίως καλοκαιρινά φρούτα. Είναι η καλύτερη εναλλακτική από το να χρησιμοποιούμε χυμούς. Το ίδιο το φρούτο προσφέρει πολύ καλύτερη γεύση όταν το λιώνεις με το muddler και το χτυπάς μαζί με το αλκοόλ και ενδεχομένως τα σιρόπια που θα χρησιμοποιήσεις. Είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Οτιδήποτε φρούτο δώσεις σε έναν barman, αν έχει φαντασία μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε κοκτέιλ.

Tip 2: Μην φοβηθείς να κάνεις το κάτι παραπάνω στα υλικά

Image result for φρουτα κοκτειλ

Είτε μιλάμε για λαχανικά όπως το αγγούρι, είτε για ένα πιο ιδιαίτερο φρούτο όπως η ντομάτα είτε για βότανα και μπαχαρικά, δεν πρέπει να φοβάσαι να δοκιμάζεις. Αρκεί να πετύχεις μια γεύση και μια ισορροπία οξύτητας και γλυκάδας που θα ικανοποιήσει εκείνον που θα πιει το cocktail. Στο Tequila August Sun χρησιμοποιούμε ας πούμε αγγούρι, ντοματίνια και φύλλα βασιλικού.

Tip 4: Δούλεψε με τα σωστά εργαλεία

Image result for φρουτα κοκτειλ
Είναι πολύ σημαντικό για έναν barman να έχει τα απαραίτητα εργαλεία στο bar του ώστε το cocktail που θα προσφέρει να είναι ιδανικό.

Ένα muddler για να λιώνεις τα φρούτα και τα λαχανικά

Ένα καλό mixing glass με shaker.

Για άλλα cocktail ένα blender

Ένα σουρωτήρι για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα περάσουν σπόρια και ανεπιθύμητες φλούδες από το mixing glass και το shaker στο ποτό

Μεζούρες ώστε να μην χάνεις τις αναλογίες 

Και φυσικά τα σωστά ποτήρια για να σερβίρεις το cocktail

 

 

Tip 5: Δημιούργησε με “καλοκαιρινά” ποτά

Image result for καλοκαιρινα κοκτειλ
Το καλοκαίρι ενδείκνυται για συγκεκριμένα ποτά. Υπάρχουν ποτά και λικέρ τα οποία ταιριάζουν φυσικά περισσότερο τον χειμώνα. Για τα καλοκαιρινά σου cocktail πειραματίσου με την βότκα, την τεκίλα, το τζιν, την cachaca και φυσικά το ρούμι. Από Caipirinha και Daiquiri σε Mojito και Margaritas, οι επιλογές είναι πάρα πολλές. Με τα φρούτα σαν πρώτη ύλη και σε συνδυασμό με αυτά τα ποτά, μπορείς να φτιάξεις ιδανικά cocktail. Το Strawberry Daiquiri είναι μια πολύ καλή καλοκαιρινή επιλογή με ρούμι.Κύριες Ειδήσεις

Translate »