Πέντε κοκτέιλ που ταιριάζουν στην άνοιξη


Ένα κοκτέιλ δεν φέρνει την άνοιξη. Πέντε όμως;

Η πιο αισιόδοξη και πολύχρωμη εποχή του χρόνου είναι εδώ  και ο καλύτερος τρόπος να τη γιορτάσουμε είναι με δροσερά κοκτέιλ.

Εμπνευσμένη και επηρεασμένη από το κλίμα της ανοιξιάτικης διάθεσης, η κορυφαία πλατφόρμα World Class by Diageo, που μεταξύ άλλων αναδεικνύει κάθε χρόνο τους κορυφαίους bartenders του πλανήτη, μας προσκαλεί να αναλάβουμε το ρόλο mixologist από την άνεση του σπιτιού μας, προτείνοντας 5 δροσερά κοκτέιλ που μπορούμε να κάνουμε και να απολαύσουμε με την παρέα μας!

Ο Πάνος Κανατσούλης, World Class Winner 2017

Τα πολύχρωμα serves που έχει εμπνευστεί ο World Class Winner 2017 Πάνος Κανατσούλης, βασίζονται σε συνταγές με εποχικό touch που συνδυάζουν κορυφαία spirits της εξαιρετικής συλλογής του luxury portfolio του World Class με εκλεκτά φρέσκα φρούτα, χυμούς και σπιτικά χειροποίητα σιρόπια!

Η λίστα περιλαμβάνει το Spring Breakfast, που έχει ως βάση το μοναδικό τζιν Tanqueray No. Ten που παράγεται χειροποίητα με την προσθήκη φρέσκων εσπεριδοειδών και αυστηρά επιλεγμένων αρωματικών βοτάνων, το Tropical Passion που συνδυάζει το βραβευμένο ρούμι Zacapa Solera 23 από τη Γουατεμάλα με τροπικά φρούτα και αρώματα, το Berries Flag με το single malt ουίσκι Cardhu Amber Rock που χαρακτηρίζεται για τις πικάντικες νότες του και δροσερές φράουλες και το Golden Basil με το εκλεκτό ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve που ξεχωρίζει για τα φρουτώδη αρώματα και την κρεμώδη υφή του. Φυσικά, από την πολύχρωμη και άκρως ανοιξιάτικη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει η τεκίλα Don Julio Tequila που αναδεικνύεται ιδανικά μέσα από το κοκτέιλ Sunset in Jalisco και μας μεταφέρει νοερά στα μεξικάνικα χωράφια της αγαύης, όπου ο Don Julio González έφτιαχνε την πιο μαλακή τεκίλα του κόσμου.

Δείτε πώς να τα φτιάξετε!

Spring Breakfast
Συστατικά

50ml τζιν Tanqueray No. Ten
15ml λικέρ λευκής σοκολάτας
20ml φρέσκος χυμός λεμονιού
Γαρνιτούρα
Σκόνη φουντουκιού
Μέθοδος
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι coupette ή martini, στο οποίο πριν έχουμε περάσει περιμετρικά σκόνη φουντουκιού.

Tropical Passion
Συστατικά

60ml ρούμι Zacapa Solera 23
40ml σιρόπι Fassionola*
30ml φρέσκος χυμός λάιμ
Γαρνιτούρα
Φύλλα δυόσμου
Αποξηραμένος ανανάς ή άλλο εξωτικό φρούτο της επιλογής σας
*για το σιρόπι Fassionola: 1 μάνγκο/1 παπάγια/1 ανανά/3 μπανάνες/5 passion fruit /2 sticks βανίλιας/5 γαρίφαλα/1 μοσχοκάρυδο/3 sticks κανέλας. Ανακατεύουμε όλα τα συστατικά μαζί σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρουν βράση και να γίνουν φυσική καραμέλα. Τα περνάμε από μια σίτα και στη συνέχεια αποθηκεύουμε το περιεχόμενο σε αποστειρωμένο βάζο.
Μέθοδος
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ψηλό, κεραμικό ποτήρι με άφθονο τριμμένο πάγο. Ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού για μερικά δευτερόλεπτα. Γαρνίρουμε με κορυφές φρέσκου δυόσμου και αποξηραμένο ανανά ή άλλο εξωτικό φρούτο.

Berries Flag
Συστατικά

40ml single malt ουίσκι Cardhu Amber Rock
10ml single malt ουίσκι Lagavulin 16y
15ml κόκκινο γλυκό βερμούτ
10ml σπιτικό shrub φράουλας**
10ml φρέσκος χυμός λεμόνι
**Για το σπιτικό Shrub Φράουλας: σε ένα μεσαίο μπολ αναμειγνύουμε 1 φλιτζάνι κομμένες φράουλες/ 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη/ 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί/ 1 χούφτα φύλλα μέντας. Χρησιμοποιώντας ένα εργαλείο για πουρέ πατάτας ή ένα ξύλινο κουτάλι, πολτοποιούμε τις φράουλες για να απελευθερώσουν τον χυμό τους. Ανακατεύουμε μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το βάζουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα βάζουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και το μαγειρεύουμε σε μέτρια-χαμηλή θερμοκρασία. Δεν το αφήνουμε να σιγοβράσει, απλά θέλουμε να ζεσταθεί το μίγμα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Στραγγίζουμε το shrub με ένα σουρωτήρι. Το διατηρούμε στο ψυγείο σε αποστειρωμένο σκεύος.
Μέθοδος
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου coupette ή martini και γαρνίρουμε με φρέσκιες φράουλες.

Golden Basil
Συστατικά

50ml ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve
10ml Madeira Reduction 10ml ***
5-6 Βατόμουρα
15ml πουρές passion fruit ή μαρμελάδα τροπικών φρούτων
15ml φρέσκος χυμός λεμόνι
Φύλλα φρέσκου βασιλικού
Γαρνιτούρα
5-6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
*** Για το Madeira Reduction: ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε 500ml Madeira κρασί. Όταν το κρασί αρχίσει να βράζει, μειώνουμε τη θερμοκρασία για να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ίδια ποσότητα ζάχαρης (500gr) και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μέθοδος
Τοποθετούμε τα βατόμουρα και τα φύλλα βασιλικού μέσα σε σέικερ και τα συμπιέζουμε με τη βοήθεια ενός γουδοχεριού. Συμπληρώνουμε με τα υπόλοιπα συστατικά και άφθονο πάγο. Ανακινούμε για μερικά δευτερόλεπτα και σουρώνουμε σε ποτήρι τύπου old fashioned με πάγο. Γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα βασιλικού.

Sunset in Jalisco
Συστατικά
50ml τεκίλα Don Julio Blanco
20ml σιρόπι μπύρας****
10ml Ιταλικού λικέρ απεριτίφ
25ml φρέσκος χυμός lime
Γαρνιτούρα
Χοντρό αλάτι
**** Για το σιρόπι μπύρας: ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, προσθέτουμε 1 φλυτζάνι μπύρα και ένα φλυτζάνι ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μέθοδος
Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα σε σέικερ με άφθονο πάγο και ανακινούμε. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι τύπου coupette ή martini στο οποίο πριν έχουμε περάσει περιμετρικά χοντρό αλάτι.

Πηγή: clickatlife.gr



Κύριες Ειδήσεις





Translate »