Φέγγαρος 2017 – Τι πρέπει να γνωρίζετε


Το φεστιβάλ Φέγγαρος επανέρχεται δυναμικά για έβδομη χρονιά, αφοσιωμένο στο μοναδικό του στόχο, την άρτια παρουσίαση φρέσκιας αυθεντικής μουσικής από όλο τον κόσμο. Κρατώντας σαν φόντο το ειδυλλιακό τοπίο του χωριού Κάτω Δρυς, το οποίο έχει αγκαλιάσει το φεστιβάλ και τους θαμώνες του τα τελευταία χρόνια, το φεστιβάλ εκτυλίσσεται σε τρεις μέρες και τρεις ξεχωριστές σκηνές, από τις 3 μέχρι τις 5 Αυγούστου.

Το Field Stage, το Village Stage και το Church Stage, θα φιλοξενήσουν πέραν των 35 σχημάτων και καλλιτεχνών από Κύπρο, Ελλάδα, Αμερική, Ιταλία, Κουβέιτ, Νίγηρα, Ισραήλ, Αυστραλία και Αγγλία, σε ένα line-up το οποίο επιδεικνύει την πολυδιάστατη και ασυμβίβαστη εκλεκτικότητα της διοργάνωσης. Παράλληλα δρώμενα θα φιλοξενηθούν και στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του χωριού.

Η πρώτη ημέρα του Φέγγαρου – για πρώτη φορά, Πέμπτη – θα ξεκινήσει δυναμικά το τριήμερο προσανατολισμένη προς την ψυχεδελική, progressive, indie και stoner rock, καθώς και τη τζαζ μουσική. Στο Field Stage θα ανεβούν εξαιρετικές μπάντες της ροκ από την Ελλάδα, όπως οι Villagers of Ioannina CityAcid Baby Jesus και Ηoly Monitor, ενώ το Village Stage θα φιλοξενήσει τους indie Happyness από Αγγλία, τους jazz-funk Datfunk από Αθήνα, το τζαζ γκρουπ του μοναδικού Αlexi David από τη Νέα Υόρκη και θα κλείσει με τους σινεματικούς Sancho 003.

Την Παρασκευή το κοινό θα ταξιδέψει με εξωτικούς ήχους, αφού οι σκηνές του φεστιβάλ θα καταληφθούν από τα μουσικά ‘παντρέματα’ της κρητικής παράδοσης με την αμερικανική ροκ από τους Xylouris White, τους βαλκανικούς / gypsy ήχους των Baildsa και το σύγχρονο ρεμπέτικο τωνΠλήρη Nτάξει από τη Θεσσαλονίκη, το μεσογειακό ροκ των Ouzo Bazooka από το Τελ-Αβίβ και το σόλο σετ του Paolo Angeli με την μοναδική custom-made κιθάρα του, από τη Σαρδηνία. Αποκορύφωμα της δεύτερης μέρας του φεστιβάλ θα αποτελέσει η εμφάνιση του διεθνούς φήμης αστέρα της World Music Bombino από το Νίγηρα, που θα φέρει μαζί του τους ήχους της φυλής Touareg της αφρικανικής ερήμου.

Η τελευταία μέρα του φεστιβάλ θα αποτελέσει την κορύφωση της πολυμορφικότητάς του, αφού στις σκηνές του θα ανέβει η καταπληκτική χορωδία της Μαρίνας Σάττη & Fonεs, το τρίο του Πέτρου Μάλαμα και οι Jan Van από Ελλάδα, o πολύ ιδιαίτερος τραγουδοποιός αραβικής/φολκ Υousif Yaseen από το Κουβέιτ, αλλά και για πρώτη φορά στο Φέγγαρο οι αγαπημένοι Κύπριοι Monsieur Doumani. Tο πολυαναμενόμενο όνομα του φεστιβάλ, o Fantastic Negrito από το Oakland της Καλιφόρνια, λίγους μήνες αφού κέρδισε βραβείο Grammy, θα επισκεφθεί τον Κάτω Δρυ για να κλείσει το Field Stage του φεστιβάλ με μία εκρηκτική ζωντανή εμφάνιση. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί στο Village Stage με ηλεκτρονικά dance ηχόχρωματα από τους Κid Flicks, τη Spivakκαι το Dj set του Sofronis.

Kαθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα τρέχουν DJ sets, radio shows, live links, και παράλληλα δρώμενα σε διάφορες γωνιές του χωριού, δωρεάν κατασκήνωση για κατόχους εισιτηρίων, μπαρ και φαγητό.

Info
Πέμπτη 3 – Σάββατο 5 Αυγούστου 2017
Κάτω Δρυς, Κύπρος
Εισιτήρια  €20 Μονοήμερο / €36 Τριήμερο (προπώληση μέχρι 1η Αυγ. – www.festapa.com/louvana)
Πληροφορίες/Πρόγραμμα: www.fengaros.com
Χορηγοί Επικοινωνίας: Radio Deejay 93.5, Wiz Urban Guide



Κύριες Ειδήσεις





Translate »