Την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 τιμά σήμερα η πόλη μας…Στις 12 η παρέλαση


Με γενική κωδωνοκρουσία των Ιερών Ναών της πόλης, εωθινό στους δρόμους και έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Αγάλματος Ελευθερίας από το Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα στην παρουσία των αρχών της πόλης, θα αρχίσουν σήμερα στη Λάρνακα οι εορτασμοί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Στις 10.00 το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Σωτήρος στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος.

Θα ακολουθήσουν τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Άγαλμα της Ελευθερίας και γύρω στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση στη Λεωφόρο Αθηνών (Φοινικούδες) μπροστά από την εξέδρα στην Πλατεία Κίμωνος, τον χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος τα Λύκεια, Γυμνάσια και άλλες Σχολές Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης της Λάρνακας, Σώματα Προσκόπων Κύπρου, Σώματα Κυπρίων Οδηγών, Τάγμα Οδοιπόρων Αγάπης της Ιεράς Μητρόπολης Κιτίου, Σωματεία, Οργανώσεις, Πολιτική Αμυνα και Τμήματα της Εθνικής Φρουράς.

Στην Αραδίππου η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 09.00 το πρωί στην Εκκλησία του Αποστόλου Λουκά. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πέτρος Δημητρίου, Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Γύρω στις δέκα θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στη Λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στην οποία συμμετέχουν εκπαιδευτήρια του Δήμου, Σωματεία και Οργανώσεις. Θα ακολουθήσουν τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

Στην Αθηένου η πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης θα τελεστεί στις 09.30 το πρωί και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η εκπαιδευτικός Ελένη Σιούφτα. Θα ακολουθήσει παρέλαση από τμήματα των εκπαιδευτηρίων, του Συστήματος Προσκόπων και των Σωματείων Αθηένου.

Στα Πάνω Λεύκαρα η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 10.00 το πρωί στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Κωνσταντίνος Λύτρας, Βοηθός Διευθυντής Α Περιφερειακού Γυμνασίου και Λυκείου Λευκάρων. Θα ακολουθήσουν η καθιερωμένη παρέλαση μαθητών Γυμνασίου, Λυκείου και Δημοτικού Σχολείου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων.

Στα Λιβάδια η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί γύρω στις 09.15 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Γεώργιος Γεωργιάδης, Διευθυντής Περιφερειακού Γυμνασίου Λιβαδιών. Θα ακολουθήσει παρέλαση στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ στην οποία συμμετέχουν εκπαιδευτήρια, Σωματεία και Οργανώσεις.

Στη Δρομολαξιά – Μενεού η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο Μενεού στις 9 το πρωί και τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Γιώργος Γεωργίου, Βουλευτής του ΑΚΕΛ. Θα ακολουθήσει παρέλαση κατά μήκος της Λεωφόρου Ελευθερίας, στην οποία συμμετέχουν εκπαιδευτήρια του Δήμου, Σωματεία και Οργανώσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »