Παρατείνεται η έκθεση των Σπύρου Αγαθού και Αντώνη Τζιαρρίδη


Παρατείνεται μέχρι τις 31 Αυγούστου, η εικαστική πρόταση του Σπύρου Αγαθού και του Αντώνη Τζιαρρίδη με τίτλο inside – out stories στο Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου «ο Σπύρος Αγαθού, εμπνευσμένος από τον τρόπο παρουσίασης και φύλαξης κεντημάτων στο Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, δημιουργεί μια σειρά ζωγραφικών έργων στον εσωτερικό χώρο του μουσείο που όπως και τα κεντήματα, παρατίθενται διπλωμένα μέσα σε προθήκες».

«Τα έντονης υλικότητας έργα του, αποτέλεσμα μιας μεγάλης διαδικασίας πρόσθεσης και αφαίρεσης υλικών, προστατεύονται μέσα στις προθήκες ως πολύτιμα τεκμήρια μιας πρωτίστως συναισθηματικής συσχέτισης με τον χρόνο και την μνήμη», αναφέρεται.

Εξάλλου ο Αντώνης Τζιαρρίδης «διερευνώντας την σχέση της οπτικής κουλτούρας με τη μνήμη, τυλίγει γλυπτά από μπετόν με κόκκινη κλωστή, μια επαναληπτική διαδικασία στο όριο του αυτοματισμού και της χειρωναξίας».

Τα γλυπτά, προστίθεται, «τοποθετημένα στον εξωτερικό χώρο του μουσείου, είναι του είδους που συναντούμε συχνά σε κήπους ή στο εξωτερικό της εισόδου σπιτιών και παραπέμπουν σε αρχαίους μύθους ή καθημερινές σκηνές μεταφοράς νερού, ενώ μιμούνται την εικαστική γλώσσα του κλασικισμού».

Το Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, θα είναι ανοικτό από Δευτέρα – Πέμπτη: 09:00 – 16:00, Παρασκευή – Σάββατο: 9:00 – 13:00 ενώ την Κυριακή είναι κλειστό.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »