Στις 15 Απριλίου ανακαλύπτουμε την πόλη μας μέσα από το Discover Larnaka Open Walk


Ο δρόμος είχε τη δική του ιστορία. Κάπως έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το πρώτο Discover Larnaka Open Walk που σχεδιάζεται από την ιδιωτική πρωτοβουλία Discover Larnaka στις 15 Απριλίου.

Ωστόσο όχι μόνο ο δρόμος, αλλά μια ολόκληρη πόλη και το ιστορικό της κέντρο, περιμένει το κοινό να την εξερευνήσει και να μάθει τι κρύβεται πίσω από κάθε σημερινή εικόνα του αστικού κέντρου της Λάρνακας.

Πιο συγκεκριμένα, το Discover Larnaka Open Walk θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου και πρόκειται για μια ανοιχτή και δωρεάν ξενάγηση-βόλτα του κοινού, στη θεατή και αθέατη Λάρνακα του χθες και του σήμερα αλλά και την επαφή του κοινού με αξιοθέατα που δεν είναι ευρέως γνωστά στους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης.

Η παλιά Λάρνακα, το ιστορικό της κέντρο με τα προξενεία, τα πανέμορφα αρχοντικά, τα μεγάλα ξενοδοχεία και τις γνωστές προσωπικότητες, θα ξεδιπλώνεται σε μια παραμυθένια βόλτα στη Λάρνακα, που δεν γνωρίσαμε και ενδεχομένως να μην ξέραμε.

Από τον Ζήνωνα μέχρι το Κίμωνα, από τις «Φοινικούδες» μέχρι την Πιαλλέ Πασσιά, από τον Άγιο Λάζαρο μέχρι την Οθωμανική τράπεζα και το Αρχοντικό Πιερίδη, οι ιστορίες θα διαδέχονται η μία την άλλη σε μια διαδρομή όπου το κοινό θα βλέπει πίσω από το προφανές σε ένα ραντεβού με την ιστορία της Λάρνακας.

Το ρόλο του «παραμυθά» και του ξεναγού, θα αναλάβουν γνωστές προσωπικότητες της πόλης οι οποίοι μέσα από μια ταυτόχρονη αφηγηματική ξενάγηση θα εξιστορούν ανέκδοτες και άγνωστες ιστορίες για τα κτίρια αλλά και τους ανθρώπους που ταυτίστηκαν με την πόλη, με απώτερο σκοπό, το κοινό να έρθει σε επαφή με την πόλη και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με αυτήν. Ταυτόχρονα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με κτήρια όπως την Οθωμανική Τράπεζα, το Αρχοντικό Πιερίδη, και Κάστρο κ.α αφού η είσοδος σε αυτά τη μέρα της εκδήλωσης θα είναι δωρεάν.

Παράλληλα, η δράση θα τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Αρχαιοτήτων και θα είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή Μέρα Μνημείων.

Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από την πλατεία Ευρώπης (κοντά στο συντριβάνι) και θα ακολουθήσει γραμμική διαδρομή κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών καταλήγοντας στο μουσείο Πιερίδη από τη Ζήνωνος Κιτιέως.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »