Ετοιμάσου για το 1ο Φεστιβάλ Αγκινάρας που πραγματοποιεί η Kοινότητα Κιτίου


Κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στην Κύπρο δεκάδες παραδοσιακά, μουσικά και πολιτιστικά φεστιβάλ με ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Πολλά από αυτά τα φεστιβάλ πραγματοποιούνται μάλιστα χρόνια, έχουν καθιερωθεί και αγαπηθεί και άλλα κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους.

Όσον αφορά στα παραδοσιακά φεστιβάλ συνήθως πρωταγωνιστούν τα κύρια αγροτικά ή πατροπαράδοτα προϊόντα της εκάστοτε περιοχής όπως το Φεστιβάλ Πατάτας στο Αυγόρου, Κολοκασιού στη Σωτήρα, Φράουλας στη Δερύνεια, Σύκου στον Κάτω Πύργο και άλλα πολλά.

Ένα, όμως, ιδιαίτερο λαχανικό που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι όχι τόσο θα γίνει ο πρωταγωνιστή σε ένα καινούργιο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος τον Απρίλιο. Πρόκειται για το 1ο Φεστιβάλ Αγκινάρας το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Απριλίου στην κεντρική πλατεία του Κιτίου Λάρνακας από τις 16.00.

Το φεστιβάλ αφιερώνεται σε ένα προιόν που παράγεται στο Κίτι, την αγκινάρα την οποία μάλιστα κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα αναλάβει να μαγειρέψει με ποικίλους τρόπου ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Γαστρονόμων Κύπρου αλλά και νοικοκυρές της κοινότητας.

Μία μεγάλη γιορτή θα στηθεί στην πλατεία με φαγητό, ποτό, μουσική και φυσικά τραγούδι και χορό.

Πηγή: timeoutcyprus.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »