Διεθνής διάκριση για τη συμπολίτισσα μας εικαστικό Θέκλα Παπαδοπούλου


Η καλλιτέχνιδα επελέγη μέσα από διαγωνισμό για να εκθέσει τα έργα της στην Caelum Gallery στη Νέα Υόρκη.

Η εικαστικός είναι μία από τους 20 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο που επελέγησαν για να εκθέσουν τα έργα τους στη διάσημη Caelum Gallery της Νέας Υόρκης από τις 3 μέχρι τις 6 Μαρτίου. Η επιλογή έγινε κατόπιν διαγωνισμού (juried competition) στo πλαίσιo του project Αrt Takes Manhattan όπου ένα πάνελ καταξιωμένων κριτών επέλεξε τους 20 καλλιτέχνες που θα εκθέσουν τα έργα τους στην ομαδική έκθεση με τίτλο Extended Consciousness.

Εκεί, η Κύπρια εικαστικός θα εκθέσει τρεις πίνακες της από τη σειρά έργων της After effect. Τα έργα είναι επηρεασμένα από τη φύση και διακρίνονται από έντονο δυναμισμό, πυκνό χρώμα καθώς και τον αρμονικό συνδυασμό πολλών υλικών.

Έργο από τη σειρά “After effects”

Η Θέκλα Γεωργίου Παπαδοπούλου
Γεννήθηκε το 1978 στη Λεμεσό αλλά ζει μόνιμα στη Λάρνακα. Σπούδασε ζωγραφική στην Ιταλία, στην Ακαδημία Καλών Τεχνών του Urbino, στο εργαστήρι του καθηγητή Μούντουλα. Εργάζεται στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας ως καθηγήτρια τέχνης, ενώ παράλληλα διατηρεί τη δικό της εργαστήρι, το Atelier di Pittura. Έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Κύπρο, στην Ιταλία, στο Ηνωμένο Βασιλείο και στο Ντουμπάι. Αυτό το διάστημα ετοιμάζει την δεύτερη ατομική της έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην γκαλερί Αποκάλυψη στη Λευκωσία μεταξύ 8-26 Απριλίου.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »