Έρχεται το 2ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων


Ο Δήμος Αθηένου θα πραγματοποιήσει το 2ο  Παγκύπριο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018 στο Κωνσταντίνειο Δημοτικό Πάρκο στην Αθηένου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι στόχος του Δήμου Αθηένου «παραμένει  η προβολή και η ανάδειξη όλων των Αθηενίτικων προϊόντων, παράλληλα με την εκμάθηση και τη διάδοση της παράδοσης του τόπου μας μέσω βιωματικού τρόπου, αφού οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία, πέραν από το πλούσιο κέρασμα, να παρακολουθήσουν και να λάβουν μέρος στην παραδοσιακή παρασκευή  ψωμιού, χαλουμιού, γλυκού του αμυγδάλου, τραχανά, Αθηενίτικου κεντήματος και άλλων και να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν Αθηενίτικα προϊόντα».

Το Φεστιβάλ θα αρχίσει στις 11.00 το πρωί και θα διαρκέσει όλη τη μέρα. Θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «προετοιμασία φαγητού από σεφ, δωρεάν παραχώρηση υγιεινού προγεύματος σε μικρά παιδιά, συμβουλές από διατροφολόγους, παρουσίαση χορών από τους Πολιτιστικούς Ομίλους του Δήμου και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τον Αθηενίτη τραγουδιστή Σταύρο Κωνσταντίνου».

Μέσω της διοργάνωσης αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο Δήμος Αθηένου στοχεύει και φέτος  στην προσέλκυση ντόπιων και ξένων επισκεπτών και συνάμα στην ανάδειξη του πρωτεύοντα ρόλου που διαδραματίζει η  Αθηένου στην παραγωγή προϊόντων, στην προσφορά ποιοτικού φαγητού και γενικότερα στην ανάπτυξη της κυπριακής γεωργο-κτηνοτροφίας και των παραγώγων της».

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή, ο οποίος θα τελέσει τα εγκαίνια.

Το 1ο Φεστιβάλ Αθηενίτικων Προϊόντων «Η Αθηένου στο πιάτο σας», το 2017, είχε προσελκύσει 8.000 – 10.000 επισκέπτες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »