Έκθεση ζωγραφικής ‘Women in the MedArts’ από το Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή


Το Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή ανακοινώνει ότι από τα τέλη Μαΐου 2017 ξεκινά να φιλοξενεί διάφορες πολιτιστικές και κοινωνικές δραστηριότητες μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής και πολιτιστικής του προσφοράς. Τέτοιες δραστηριότητες είναι καλλιτεχνικές εικαστικές εκθέσεις και παρεμβάσεις, παρουσίαση βιβλίων και διαλέξεις οι οποίες θα έχουν σχέση με την Ιατρική, ξεκινώντας στις 26 Μαΐου 2017 με την έκθεση ζωγραφικής Women in the MedArts.
 
Στην έκθεση αυτή λαμβάνουν μέρος τέσσερεις γυναίκες ζωγράφοι: η Αριάνα Ζάκου, Κατερίνα Σταύρου, Μαρία Αριστείδου και Μαρίσα Σατσιά. Τα εγκαίνιά της έκθεσης Women in the MedArts θα τελέσει ο Δήμαρχος Λάρνακας Κος Ανδρέας Βύρας.
Πληροφορίες
Το Ιατρικό Μουσείο Κυριαζή, στο κέντρο της Λάρνακας, στεγάζεται σε ένα κτήριο νεοκλασικού τύπου του 1927, το οποίο αναπαλαιώθηκε ολοκληρωτικά το 2011, διατηρώντας την αυθεντική του αρχιτεκτονική.
 
Το μουσείο είναι Κοινοφελές Ίδρυμα και στοχεύει στη διατήρηση της ιατρικής πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου. Η κύρια συλλογή του καλύπτει την περίοδο 1850-1950 μ.Χ.  αλλά υπάρχουν και εκθέματα από τους αρχαίους ρωμαϊκούς χρόνους, ενώ άλλα είναι πιο πρόσφατα, του 1980.
 
Η είσοδος είναι δωρεάν. Μπορεί κάποιος να δει μόνιμες εκθέσεις με παλιά ιατρικά εργαλεία και αντικείμενα από την κυπριακή ιατρική και φαρμακευτική, καθώς και συλλογή από την κυπριακή ιατρική λαογραφία με ποιήματα, κατάρες και φράσεις.
ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΡΙΑΖΗ
35 ΚΑΡΑΟΛΗ & ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΛΑΡΝΑΚΑ


Κύριες Ειδήσεις





Translate »