Σήμερα η εκκίνηση του Ράλι Κύπρος 2019 στις Φοινικούδες


Η αγωνιστική δράση του ράλι Κύπρος 2019 ξεκίνησε από την περασμένη Τρίτη με τα δοκιμαστικά των ομάδων ενώ χθες και σήμερα έγιναν οι αναγνωρίσεις των διαδρομών. Επίσης, το απόγευμα διεξήχθη και ο τεχνικός έλεγχος των αγωνιστικών αυτοκινήτων από τους εφόρους τεχνικού ελέγχου. Η διαδικασία προς την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα θα ξεκινήσει την Παρασκευή το πρωί με τα ελεύθερα δοκιμαστικά αλλά και την κατατακτήρια ειδική διαδρομή που θα καθορίσει τη σειρά εκκίνησης των διαγωνιζομένων στον αγώνα. Αυτή θα γίνει σε μια διαδρομή μήκους 3,53 χιλιομέτρων στο Γέρι, λίγο έξω από τη Λευκωσία.

 

Αργότερα θα ακολουθήσει η διαδικασία επιλογής εκκίνησης από τα πληρώματα. Μια εκδήλωση που θα γίνει στο κτήριο της Δημοσιογραφικής Εστίας στη Λευκωσία στις 13:30. Ακολούθως το απόγευμα της ίδιας ημέρας, και συγκεκριμένα στις 19:00, θα γίνει η εορταστική εκκίνηση του αγώνα στο παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας (Φοινικούδες) με τα αυτοκίνητα να επιστρέφουν στο service park στη Λευκωσία. Δεν θα υπάρχει αγωνιστική δράση μετά την εκκίνηση της Παρασκευής. Το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι ξεκινά το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Μέρα κατά την οποία τα πληρώματα θα ξεκινήσουν για το μαραθώνιο των 683,14 χιλιομέτρων με τις δώδεκα  ειδικές διαδρομές μήκους 199.76 χιλιομέτρων.

Το πρώτο σκέλος συμπεριλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές (δύο επαναλαμβανόμενες) μήκους 94,14 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Τελευταία ειδική της ημέρας δεν είναι άλλη από την Υπερειδική Διαδρομή. Μια διαδρομή-θεσμός πλέον για το Ράλι Κύπρος που διεξάγεται στους δρόμους της Λευκωσίας και καταφέρνει να ενώσει έστω και για λίγο τη μοιρασμένη μας πρωτεύουσα. Μετά τη διανυκτέρευση στη Λευκωσία τα πληρώματα θα ξεκινήσουν την Κυριακή για το δεύτερο και τελευταίο σκέλος του αγώνα που περιλαμβάνει έξι ειδικές διαδρομές (τρεις επαναλαμβανόμενες). Μετά τη συμπλήρωση τους τα πληρώματα θα κατευθυνθούν προς τη ράμπα του τερματισμού που και φέτος θα γίνει στo παραλιακό μέτωπο Λάρνακας στις Φοινικούδες.  Η αλλαγή της ημερομηνίας, από τον Ιούνιο στο Σεπτέμβριο αλλά και η συμπερίληψη ορεινών ειδικών διαδρομών δίδει ένα ξεχωριστό χρώμα στο φετινό αγώνα. Παράλληλα, έχει άμεσο αντίκτυπο και στη λίστα των συμμετοχών αφού, ένα αγώνα πριν το τέλος του πρωταθλήματος, τρεις οδηγοί διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης.

Σε μια άλλη εξέλιξη, εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης βρέθηκαν στο Γραφείο Τύπου του Ράλι Κύπρος όπου έγινε ενημέρωση για θέματα ασφαλείας των ΜΜΕ στους αγώνες. Η ενημέρωση έγινε από τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι Richard Rogers. Για καλύτερη ενημέρωση αλλά και αντίληψη, παρουσιάστηκε βίντεο στους παρευρισκομένους  για τον τρόπο που θα πρέπει να επιλέγουν τα  σημεία στις ειδικές διαδρομές αλλά και το τι πρέπει να αποφεύγουν.

 

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »