Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου σε ρόλο συντονιστή της πρωτοβουλίας «Φέτος #μένουμεκύπρο και πάμε #orinilarnakas»


Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου από το 2012 μέσω του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Ορεινής Λάρνακας στη Σκαρίνου  προβάλει τις 18 κοινότητες της Ορεινής Λάρνακας όσον αφορά τη χλωρίδα, πανίδα και τα πολιτιστικά τους στοιχεία.

Μέσα από τις προσπάθειες της Αναπτυξιακής η περιοχή έχει αναδειχθεί σε «Άριστο Ευρωπαϊκό Προορισμό στην Κύπρο» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος European Destinations of Excellence – EDEN 2017, «Cultural Tourism».

Η βραβευμένη περιοχή διαθέτει μια μακρά πορεία ιστορικής και πολιτιστικής εξέλιξης και χαρακτηρίζεται από ένα πολιτισμικό «μωσαϊκό», αποτελούμενο από αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες και μοναστήρια, παραδοσιακούς οικισμούς, παραδοσιακές τέχνες και επαγγέλματα. Η Ορεινή Λάρνακας μας καλεί να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους θησαυρούς της σε ένα ταξίδι γεύσεων και εμπειρίας.

Η Ορεινή Λάρνακας είναι μια αναδυόμενη τουριστικά περιοχή με πολιτιστικό πλούτο και  κρυμμένους πολιτιστικούς θησαυρούς. Πρόσφατα η Αναπτυξιακή έχει αναλάβει να συντονίσει την πρωτοβουλία «Φέτος #μένουμεκύπρο και πάμε #orinilarnakas» με στόχο την αύξηση του εσωτερικού τουρισμού. Η πρωτοβουλία λειτούργησε πιλοτικά στην περιοχή και ήδη τα πρώτα πετυχημένα αποτελέσματα είναι εμφανή. Την πρωτοβουλία στηρίζουν οι κοινότητες, οι επιχειρηματίες της περιοχής και ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας.

Λαμβάνοντας υπόψη την πολύ καλή πορεία της πρωτοβουλίας η Αναπτυξιακή διευρύνει την όλη προσπάθεια και σε όλη την Δυτική Λάρνακα. Πολύ  σύντομα θα ανακοινωθούν οι επόμενες δράσεις.

Πληροφορίες για την περιοχή μπορείτε να βρείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν δημιουργηθεί. Facebook και Instagram ως «Orini Larnakas» καθώς και στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής  www.anetel.com .

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »