Έτσι θα γιορτάσoυμε τα Θεοφάνεια αύριο σε Λάρνακα και Ζύγι


Με μεγαλοπρέπεια οι ορθόδοξοι χριστιανοί θα γιορτάσουν αύριο τα Θεοφάνεια σε ολόκληρη την Κύπρο και φυσικά στην πόλη και επαρχία Λάρνακας

 

Στη Λάρνακα η ακολουθία για τη γιορτή των Θεοφανείων στον Ιερό Ναό Αγίου Λαζάρου θα γίνει η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου κ.κ. Χρυσόστομο.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας θα γίνει πομπή προς τη μεγάλη αποβάθρα για την καθιερωμένη κατάδυση του Τιμίου Σταυρού. Η πομπή θα περάσει από τους πιο κάτω δρόμους: Πλατεία Αγίου Λαζάρου, Πάυλου Βαλσαμάκη (πρώην Διονυσίου) και Λεωφόρος Αθηνών.

Στην όλη πομπή θα προΐσταται ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου μαζί με όλο το Ιερατείο της πόλης. Αυτήν θα παρακολουθήσουν οι Πολιτικές, Στρατιωτικές , Δημοτικές και Αστυνομικές Αρχές και πλήθος λαού.

Την πομπή θα πλαισιώσουν τιμητικά τμήματα της Εθνικής Φρουράς , το Τάγμα Οδοιπόρων Αγάπης , 23ονΕλλήνων Ναυτοπροσκόπων και Οδηγών. Σε όλη την πομπή θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Δήμου Λάρνακας υπό τη διεύθυνση του κ. Αντρέα Αντρέου.

Η επιστροφή στην εκκλησία θα γίνει από τους πιο κάτω δρόμους:

Λεωφ. Αθηνών, Παύλου Βαλσαμάκη (πρώην Διόνυσου) , Πλατεία Αγίου Λαζάρου.

 

 

Στο Ζύγι:
– Η Ιερά Μητρόπολις Τριμυθούντος και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου μας προσκαλούν στον επίσημο αγιασμό των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, στο αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου, την Κυριακή, 6 Ιανουαρίου. Μετά το πέρας της αρχιερατικής θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Ἀποστόλου Βαρνάβα Ζυγίου, και ώρα 10:30π.μ., θα ξεκινήσει πομπή, προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Τριμυθοῦντος κ. Βαρνάβα που θα καταλήξειστο αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου για τον αγιασμό των υδάτων.

 Κύριες Ειδήσεις


Translate »