Μια αριστοκρατορική δημιουργία βρίσκεται στα Λεύκαρα


Μια ακόμη βδομάδα έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος της. Μια χαλαρή και ξεκούραστη δραπέτευση για την ορεινή Λάρνακα είναι το ιδανικότερο για μια κουραστική βδομάδα στην ζωή της πόλης.

Αυτήν την βδομάδα λοιπόν το Larnaka Going Out σας προτείνει μια Σαββατοκυρίακη δραπέτευση στα Πάνω Λεύκαρα.

 

 

Τα Λεύκαρα είναι μια κωμόπολη της επαρχίας Λάρνακας και βρίσκονται στις νότιες παρυφές και τους πρόποδες του βουνού Σωτήρα της οροσειράς του Τροόδους, σε υψόμετρο περίπου 584 μέτρων. Απέχουν 43 χιλιόμετρα από την Λάρνακα, 50 χιλιόμετρα από την Λευκωσία και 50 χιλιόμετρα από την Λεμεσό.

 

Αυτή την βδομάδα επισκεπτόμαστε στα “κρυφά” ένα διαφορετικό κατάλυμα από αυτά που έχουμε δει μέχρι σήμερα. Μια μοντέρνα κατοικία με πινελιές τις αρχαιότητας δίνουν ένα διαφορετικό consept στο χώρο. Πρόκειται για το Polytimo Rural House.Το συγκεκριμένο κατάλυμα χτίστηκε τον 12ο αιώνα και είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από πέτρα και ξύλο. Βρίσκεται στο χωριό Πάνω Λεύκαρα. Αυτή η πλήρως εξοπλισμένη κατοικία ανοίγει σε μια πλακόστρωτη, ανθισμένη αυλή.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Το house of Polytimo διαθέτει τζάκι, κομψή διακόσμηση, σκεπαστό αίθριο και βεράντα με υπαίθρια τραπεζαρία και θέα στο βουνό και τον κήπο. Περιλαμβάνει 2 υπνοδωμάτια, καθιστικό με έπιπλα αντίκες και τηλεόραση με επίπεδη οθόνη καθώς και κουζίνα με τραπεζαρία και ηλεκτρική κουζίνα. Θα βρείτε πλυντήριο ρούχων, σίδερο και στεγνωτήρα μαλλιών.

 Αποστάσεις

Σε μικρή απόσταση με τα πόδια λειτουργούν πολλά καφέ-μπαρ, καταστήματα και ένα εστιατόριο. Το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας απέχει 42χλμ. ενώ η οροσειρά Τροόδους είναι προσβάσιμη στα 75 χιλιόμετρα. Το Λιμάνι της Λεμεσού είναι 45χλμ. μακριά. Στον κεντρικό δρόμο υπάρχει δωρεάν χώρος στάθμευσης.

 

Που να πάμε για φαγητό

Φωτογραφία του χρήστη Acropolis Lefkaron.

 

Για φαγητό προτείνουμε το “Ακρόπολης Λευκάρων “ το οποίο έχει ανακαινιστεί πρόσφατα και σας περιμένει με ποιοτικό φαγητό σε καλές τιμές και τέλεια εξυπηρέτηση!Το  Ακρόπολης Λευκάρων ανοίγει μόνο Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή όπου επίσης αναλαμβάνονται και πάρτυ για τους μικρούς μας φίλους.Βρίσκεται σε μια υπέροχη τοποθεσία με εξαίσια  θέα και άκρως χαλαρωτικό κλίμα.Το εστιατόριο θα το εντοπίσετε στην είσοδο των Λευκάρων κατευθυνόμενοι από την Σκαρίνου. Για περισσότερες πληροφορίες στο 97 782915/99208919.

Πάμε για μια εξόρμηση στα Λεύκαρα;



Κύριες Ειδήσεις





Translate »