Έκθεση για μυστικά του καφέ στο Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου


Έκθεση για τα μυστικά του καφέ και τη σημασία του καφενέ στην κοινωνία της Κύπρου, παρουσιάζεται από το BPRarts Cultural Management σε συνεργασία με το Μουσείο Πιερίδη – Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου μέχρι τις 16 Απριλίου.

Σε ανακοίνωση του Μουσείου αναφέρεται ότι «τα εγκαίνια της έκθεσης τέλεσε την Τετάρτη 16 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και ακολούθησε σύντομη παρουσίαση από τον Λούη Περεντό με θέμα «Τα καφενεία στην παλιά Λάρνακα».

Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβε η Catherine Louis Nikita, Ιστορικός Τέχνης και  Διευθύντρια του BPRarts Cultural Management, ενώ τα κείμενα προετοιμάστηκαν από την Ασπασία Παπαδήμα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Προστίθεται ότι «στόχος της έκθεσης που θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Απριλίου, είναι να τονίσει τον εμβληματικό ρόλο που διαδραμάτισε ο καφές στην ιστορία της Κύπρου, από την εμφάνιση του στα μέσα του 19ου αιώνα και έπειτα».

Παράλληλα, σημειώνεται, «στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου των καφενείων ως ζωτικό μέρος του κοινωνικού ιστού της πατριαρχικής κυπριακής κοινωνίας, μέσα από τα μάτια  εικαστικών και φωτογράφων του χθες και του σήμερα».

Στην έκθεση συμμετείχαν οι Αδάμαντος Διαμαντής, Ανδρέας Νικολάου, Αντιγόνη Σολομωνίδου – Δρουσιώτη, Asım Yırık, Ayfer Arslan Özdiken, Βίκτωρας Ιωαννίδης, Ελένη Νικοδήμου, Fatma İnci Taşlı, Ιωάννης Γέρου, Kadir Kaba, Κλίτσα Αντωνίου, Λευτέρης Οικονόμου, Λία Λαπίθη, Μαριάννα Κωνσταντή, Mehmet Gokyigit, Μιχαήλ Κάσαλος, Νικόλας Κωνσταντίνου, Σπύρος Δημητριάδης, Στέφανος Κουρατζής, Tatiana Ferahian και Χαμπής.Κύριες Ειδήσεις

Translate »