Πάμε για brunch στην Επαρχία Λάρνακας


Τα σαββατοκύριακα και τις αργίες το κυπριακό μπούκωμα έχει την τιμητική του. Και μιας και πλησιάζουν και τα δύο, είναι η ιδανική ευκαιρία για εξορμήσεις!

Kαι υπάρχουν πολλά στέκια στη Λάρνακα μας και κυρίως στα χωριά μας πλέον που το έχουν εντάξει στη φιλοσοφία αλλά και στα μενού τους. Είτε πρόκειται για ταβέρνες είτε για καφενεδάκια και όχι μόνο.

Πάμε λοιπόν για brunch μακριά από το πολύβουο κέντρο της πόλης, είτε αυτό είναι κάποιο χωριό ή ακόμα και ένα κατάλυμα λίγα χιλιόμετρα μακριά.

 

Stafilaris Coffee Shop στα Λεύκαρα
Ένα παραδοσιακό πετρόκτιστο καφενεδάκι με μία όμορφη αυλή με κληματαριά στα Κάτω Λεύκαρα σερβίρει νόστιμο κυπριακό πρόγευμα. Το πρωινό του Stafilaris Coffee Shop περιλαμβάνει καφέ ή τσάι, σπιτικό ψωμί, τυρί, χαλούμι, μπέικον, κυπριακό λουκάνικο, ελιές, ντομάτα, αγγουράκι και επιλογή από δύο αβγά τηγανητά ή βραστά (€7). Επίσης εδώ μπορείς να πιες ζεστά και κρύα ροφήματα και να φας σάνουιτς και μπέργκερ. Δοκίμασε από τα επιδόρπια του γλυκά του κουταλιού, μαχαλεπί, καλό πράμα και κέικ ινδοκάρυδο. Καλό θα ήταν επίσης, να κάνεις μία προκράτηση.
(96559211) Πάνω Λεύκαρα, επ. Λάρνακας.

 

JAR Preserves, Κάτω Δρυς
Αν η ιδέα του brunch στο βουνό, σου αρέσει και σε εξιτάρει ιδιαίτερα, τότε το μόνο που μένει να κάνεις είναι να ανηφορίσεις για τον Κάτω Δρυ! Το υπέροχο αυτό χωριό θα το εντοπίσεις στην επαρχία Λάρνακας, δίπλα στα χωριά Λεύκαρα και Βάβλα. Εκεί θα συναντήσεις την ταλαντούχα Έλλη, η οποία φτιάχνει chutneys και μαρμελάδες-κόλαση. Δεν μένει όμως εκεί. Αλλά σου τις σερβίρει με τα συνοδευτικά τους και πολλά άλλα καλούδια, για σένα και τους φίλους σου, στη βεράντα του JAR Preserves, του χώρου που δημιούργησε στο κέντρο του χωριού. Αχνιστός καφές, δροσερός χυμός, και μικρές λαχταριστές λιχουδιές, από σπιτικό ψωμί, αφράτα κρουασάν και πολλά υποσχόμενα γλυκίσματα, μέχρι αβγά, ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, και φυσικά τις φανταστικές μαρμελάδες της Έλλης που φτιάχνει η ίδια μαζί με τη μητέρα της. Πάρε λοιπόν την παρέα σου (6-12 ατόμων), είτε καθημερινή ή σαββατοκύριακο, κι αφού κάνεις κράτηση τουλάχιστον μια βδομάδα πριν, απόλαυσε πρόγευμα στο Elli’s Jar που θα ανοίξει μόνο για σένα.
(96476265) Κάτω Δρυς, επ. Λάρνακας.

 

Santa Elena Homemades
Θα μπορούσες ποτέ να φανταστείς ότι μια γνωστή ψαροταβέρνα στο Ζύγι θα άλλαζε μορφή και θα γινόταν ένα “hot” στέκι που θα σέρβιρε δροσερό μαχαλεπί με παγωτό τριαντάφυλλο, homemade κέικ, γλυκό του κουταλιού ή ακόμα και αυθεντικό κυπριακό brunch; Το Santa Elena επέστρεψε διαφορετικό αλλά διατηρώντας πάντα την ίδια αγάπη για το «Καλό Φαγητό». Η κ. Ελένη άφησε το ψάρι στην άκρη και μπήκε και πάλι στην κουζίνα για να φτιάξει νοστιμότατους λουκουμάδες, γλυκά του κουταλιού, φρέσκες σαλάτες με τοπικά προϊόντα καθώς και λαχταριστό κυπριακό brunch με αβγά δικής της παραγωγής και με χαλλούμι που φτιάχνει η ίδια! Αν θέλεις να ζήσεις μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία, τότε σε περιμένουμε με τις καινούριες σπιτικές μας λιχουδιές στο Santa Elena.
(24332203)  Απ. Βαρνάβα 8, Ζύγι.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »