Κανόνες καλής συμπεριφοράς για τα εστιατόρια του εξωτερικού


Αν ταξιδεύετε συχνά, τότε πιθανόν να ξέρετε πώς να φερθείτε σε εστιατόρια, εκδηλώσεις κ.ο.κ. Αν, όμως, όχι, τότε υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη για να τρώτε χωρίς άγχος και χωρίς να προκαλείτε τα βλέμματα.

Θεωρήστε όλα τα παρακάτω ως χρήσιμες συμβουλές καλής συμπεριφοράς στα εστιατόρια του κόσμου, που θα σας βοηθήσει να απολαμβάνετε το φαγητό σας και ταυτόχρονα να είστε ευπρεπείς και comme il faut, ανάλογα με τη χώρα που βρίσκεστε.

Χρησιμοποιήστε τα chopstick: Δείχνει ευγένεια τουλάχιστον να δοκιμάσετε κι αν διαπιστώσετε ότι δεν είστε αρκετά συντονισμένοι για να τα χρησιμοποιήσετε,ζητήστε βοήθεια από τους οικοδεσπότες –πιθανότατα θα κολακευτούν. Αν βρίσκεστε στην Ιαπωνία, μην καρφώνετε τα chopstick στο ρύζι σας αν δεν θέλετε να θυμίσετε στους υπόλοιπους… κηδεία. Στις γιαπωνέζικες κηδείες, τοποθετούν ένα μπολ με ρύζι μπροστά από το φέρετρο και όρθια σε αυτό τα chopstick, κάτι που συμβολίζει κακό κάρμα.

Ρουφήξτε τα νουντλ σας: Όταν βρίσκεστε στην Κίνα ή την Ιαπωνία, είναι απόλυτα αποδεκτό να ρουφάτε τα νουντλ σας κάνοντας τον χαρακτηριστικό ήχο, Θεωρείται, μάλιστα, σημάδι εκτίμησης.

Αφήστε λίγο φαγητό: Στην Κίνα, καλό θα ήταν να αφήνετε λίγο φαγητό στο τραπέζι σας, καθώς θεωρείται αγένεια να καθαρίζει κάποιος το πιάτο του. Ο λόγος; Δίνει στον οικοδεσπότη την εντύπωση ότι δεν του έβαλε αρκετό φαγητό.

Τρώτε με το δεξί χέρι: Στις μουσουλμανικές χώρες επιβάλλεται να τρώτε με το δεξί, καθώς το αριστερό θεωρείται «βρόμικο». Αν είστε αριστερόχειρας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αριστερό, κρατώντας το δεξί μακριά από τη… δράση.

Μην πιείτε: Αυτό ισχύει και πάλι στις μουσουλμανικές χώρες, αν και οι κανόνες είναι πιο χαλαροί τα τελευταία χρόνια, Γενικότερα, πάντως, οι μουσουλμάνοι δεν πίνουν αλκοόλ και μπορεί να θεωρηθεί αγένεια αν ζητήσετε αλκοόλ από κάποιον οικοδεσπότη.

Μην αναποδογυρίσετε το ψάρι: Στην Πολωνία και την Κίνα υπάρχει ακόμη μια παλιά δεισιδαιμονία που λέει ότι αν κάποιος γυρίσει το ψάρι του στο πιάτο, τότε η βάρκα του ψαρά που το έπιασε θα αναποδογυρίσει. Με λίγα λόγια, φέρνει κακή τύχη.

Μην βάλετε φαγητό στο στόμα σας με πιρούνι: Στην Ταϊλάνδη, το πιρούνι δεν πρέπει να έχει τη χρήση που έχουμε συνηθίσει. Εκεί, χρησιμοποιείται για να σπρώξει το φαγητό σε ένα κουτάλι, ώστε να το φάτε στη συνέχεια, ενώ μερικά πιάτα μπορείτε να τα φάτε και με τα χέρια. Στην Ταϊλάνδη, μπορείτε να ξεχάσετε και τον πρώτο κανόνα με τα chopsticks, αφού εκεί θεωρούνται αγένεια.

Προσέξτε τα καρυκεύματα: Μην χρησιμοποιήσετε αλάτι στην Αίγυπτο και μη ζητήσετε κέτσαπ στη Γαλλία, καθώς θεωρείται και στις 2 περιπτώσεις προσβολή. Ο λόγος είναι ότι μια τέτοια επιθυμία υποδηλώνει ότι το φαγητό δεν είναι αρκετά νόστιμο.

Ρευτείτε: Σε κάποιες χώρες, το ρέψιμο θεωρείται σημάδι εκτίμησης του γεύματος, όταν έρθει στο τέλος του. Στην Κίνα, για παράδειγμα, αλλά και στους Ινουίτ του Καναδά είναι συνηθισμένο. Προσέξτε, όμως, γιατί παρά το τι πιστεύουν οι περισσότεροι, κάτι τέτοιο δεν είναι αποδεκτό στην Ιαπωνία.

Πηγή: clickartlife.gr 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »