Ένα πετρόκτιστο αρχοντικό 130 ετών για διαμονή σε ένα πανέμορφο χωριουδάκι της πόλης μας


Ένα κατάλυμα που σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και αισθητική του.

Αναζητώντας αγροτουριστικά καταλύματα για διαμονή, ιδιαίτερα την περίοδο του χειμώνα το ζητούμενο είναι να σου προσφέρει ποιοτική διαμονή, καθαριότητα και φυσικά ζεστασιά. Ταυτόχρονα, επιδιώκεις το κατάλυμα σου να βρίσκεται σε μία περιοχή όπου θα έχεις εύκολη πρόσβαση σε κάποιο εστιατόριο, ταβέρνα και να σου δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψεις την περιοχή όπου βρίσκεσαι.

Όλα αυτά τα συναντήσαμε κατά τη διάρκεια της διαμονής μας στο πανέμορφο χωριουδάκι της επαρχίας Λάρνακας, το Μαρώνι στο πετρόκτιστο διώροφο ‘Σπίτι του δασκάλου’. Για όσους δεν γνωρίζουν το Μαρώνι βρίσκεται στην ημιορεινή επαρχία της Λάρνακας, πολύ κοντά στη θάλασσα και γειτονεύει με τον Ψεματισμένο και το Ζύγι όπου μπορείς να πας σε μερικά λεπτά εκεί για φαγητό σε μία από τις ψαροταβέρνες της.

Το συγκεκριμένο κατάλυμα διαθέτει και ιστορία που μετρά πίσω της πάνω από 130 χρόνια όταν ο δάσκαλος έφτασε από το Ακάκι στο Μαρώνι για να διδάξει και εκεί παντρέυτηκε, έκανε οικογένεια και έκτισε αυτό το σπουδαίο σπίτι. Εκείνη την εποχή, γύρω στο 1880, όταν ο δάσκαλος έφτασε στο Μαρώνι έχαιρε μεγάλης εκτίμησης και σεβασμούς από τους κατοίκους της κοινότητας όπως ακριβώς συνέβαινε σε κάθε περίπτωση μορφωμένων ανθρώπων εκείνα τα χρόνια στην Κύπρο. Έτσι, όταν ο δάσκαλος έμπαινε στο καφενείο του χωριού οι θαμώνες σηκώνονταν από σεβασμό για να τον χαιρετίσουν.

Πέραν όμως του σεβασμού κάθε δάσκαλος στην Κύπρο του 19ου αιώνα ήταν και περιζήτητος γαμπρός αφού είχε πολύ καλό μισθό, σταθερή και κυβερνητική δουλειά. Τα προξενιά έδιναν και έπαιρναν μέχρι που ο δάσκαλος έβρισκε την κοπέλα που του άρεσε. Κατά τον ίδιο τρόπο και στην περίπτωση του συγκεκριμένου δασκάλου.

Το σπίτι σήμερα αναπαλαιώθηκε διατηρώντας εκείνο τον παραδοσιακό χαρακτήρα, με τα δοκάρια στο ταβάνι, τα μεγάλα εντυπωσιακά σιδερένια κρεββάτια και έπιπλα της εποχής. Μάλιστα, σε ένα από τα 5 δωμάτια που διαθέτει το σπίτι σήμερα βρίσκεται και το αυθεντικό κρεββάτι του δασκάλου που μετρά σχεδόν ενάμιση αιώνα ζωής.

Το Σπίτι του δασκάλου προσφέρει πρόγευμα, κάθε δωμάτιο διαθέτει όλες τις ανέσεις ενώ τα πάνω δωμάτια έχουν και θέα προς το χωριό.

Το πετρόκτιστο Teacher’s House (Σπίτι του δασκάλου) απέχει μόλις 5 λεπτά οδικώς από την παραλία. Όλα τα καταλύματα έχουν δάπεδο με μάρμαρο, ξύλινα δοκάρια στην οροφή, καθώς και μικρή κουζίνα.

Οι τιμές ξεκινούν από €55 το βράδυ. Πληροφορίες: 99121663

Το αυθεντικό κρεββάτι του δασκάλου ηλικίας 130 ετών 

Πηγή: timeoutcyprus.com

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »