3+1 Τοπ κοκτέιλ που μπορείς να απολαύσεις το καλοκαίρι


Τα κοκτέιλ είναι αγαπημένα ποτά για τους περισσότερους από εμάς αλλά  επιλέγονται κυρίως σε καλοκαιρινές εξόδους .

Διάσημα ανά τον κόσμο, έχουν τη δική τους ιστορία να πουν με κάθε γουλιά.
Είτε τα γνωρίζετε είτε όχι, σίγουρα θα σας καταπλήξουν έστω κι αν η ιστορία τους δεν είναι το πρώτο που σας έρχεται στο νου καθώς τα απολαμβάνετε.

Mojito

Δημιουργήθηκε τον 16ο αιώνα με την ονομασία «Draque» και εισήχθη στην Κούβα από τον Richard Drake. Η αρχική συνταγή περιείχε aguardiente (μια πρώιμη μορφή ρούμι), ζάχαρη, δυόσμο και λάιμ. Τελικά, ο Don Facundo Bacardi Masso ενίσχυσε τη συνταγή με Bacardi και το mojito γεννήθηκε.

Cuba Libre

Επίσης γνωστό ως Rum & Coke, το Cuba Libre προέρχεται από την Κούβα του 1900. Όταν ο συνταγματάρχης Teddy Roosevelt και ο Rough Riders βοήθησαν τον αγώνα για την ελευθερία της χώρας, γιόρτασαν τα επινίκια με αυτό το κοκτέιλ. Εξ ου και η ονομασία του «Ελευθερία της Κούβας».

 Vesper Martini

Φτιάχνεται από τζιν, βότκα, Kina Lillet και μια φλούδα λεμονιού και ξεκίνησε την πορεία του ως ένα φανταστικό ποτό. Δημιουργήθηκε από τον James Bond το 1953 στην ταινία Casino Royale, όταν ο πρωταγωνιστής ζήτησε από τον μπάρμαν ένα ισχυρό ποτό.

Manhattan

Το Manhattan (ουίσκι, βερμούτ και bitters) δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στο Manhattan Club στη Νέα Υόρκη για ένα συμπόσιο όπου η μητέρα του Ουίνστον Τσώρτσιλ θα τιμούσε τον τότε υποψήφιο πρόεδρο, Samuel J. Tilden. Και επειδή η εκδήλωση είχε μεγάλη επιτυχία, το Manhattan έγινε το κοκτέιλ μεταξύ των ισχυρών κύκλων της πόλης.

Εσύ ποιο θα δοκίμαζες;Κύριες Ειδήσεις

Translate »