Όλα τα όμορφα πράγματα που θα ζήσουμε στο 3o Φεστιβάλ Ψαριού στο Ζύγι


Πηγή: brief.com.cy

Η διοργάνωση φέτος υπόσχεται πολλές ξεχωριστές στιγμές το Σάββατο 26 Αυγούστου στο Αλιευτικό Καταφύγιο Ζυγίου

 

Το δημοφιλές ψαροχώρι της Κύπρου, το παραθαλάσσιο και γραφικό Ζύγι μας προσκαλεί για τρίτη χρονιά να γιορτάσουμε μαζί του στο 3ο Φεστιβάλ Ψαριού το Σάββατο 26 Αυγούστου από τις 17:00 το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ.

Για φρέσκο ψάρι και θαλασσινά οι Κύπριοι συνηθίζουμε να πηγαίνουμε στο γραφικό χωριουδάκι της επαρχίας Λάρνακας (πολλοί μπερδεύονται ότι ανήκει στην επαρχία Λεμεσού) σε κάποια από τις πολλές παραθαλάσσιες και μη ψαροταβέρνες του.

Το χωριό που έχει ταυτιστεί με το ψάρι δεν θα μπορούσε να μην διοργανώσει ένα φεστιβάλ που θα τιμά το συγκεκριμένο προϊόν που βρίσκεται σε αφθονία στην κοινότητα και αποτελεί σήμα κατατεθέν του. Έτσι, το Κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου έπειτα από την μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση του κοινού στις δύο προηγούμενες διοργανώνεις πραγματοποιεί αυτό το Σάββατο 26 Αυγούστου το 3ο Φεστιβάλ Ψαριού. 

7

9

Οι διοργανωτές φέτος έφτιαξαν ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μας. Πέραν του ότι θα βρεθούμε πλάι στη θάλασσα θα έχουμε την ευκαιρία να βιώσουμε την ατμόσφαιρα ενός αυθεντικού ψαροχωρίου, να έρθουμε σε επαφή με τους ψαράδες, να μάθουμε για τα ψάρια και τα θαλασσινά που αλιεύουν εκεί καθημερινά και να επισκεφτούμε διάφορα περίπτερα ώστε να προμηθευτούμε παραδοσιακά και ντόπια προϊόντα της περιοχής.

7

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα πάντα για το ψάρι, να κάνουν βαρκάδες στη θάλασσα του Ζυγίου ενώ θα μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα ψάρια τόσο στο φεστιβάλ όσο και στις ψαροταβέρνες της κοινότητας.

Το φεστιβάλ θα ανοίξει τις πύλες του στις 17:00 με live link από το Zenith Radio ενώ στις 19:30 ο Υπουργός Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλας θα πραγματοποιήσει τα επίσημα εγκαίνια της διοργάνωσης. Παράλληλα οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν να δοκιμάσουν ψάρια αλλά και τοπικά προϊόντα της περιοχής, να τα δουν από κοντά και φυσικά να τα προμηθευτούν.

7

Οι αγαπημένοι μας σεφ Χρίστος Χριστοδούλου και Χρύσω Λέφου θα βρίσκονται εκεί πραγματοποιώντας μαγειρικές επιδείξεις ενώ θα μπορούμε κιόλας να δοκιμάσουμε τα διάφορα ψάρια και τις συνταγές τους. Δεν θα λείπουν η μουσική, ο χορός ενώ στο τραγούδι θα βρίσκονται ο Γιώργος Σταματάρης, η Σάσσυ και ο Γιάννης Σοφίλας για να μας διασκεδάσουν πλάι στη θάλασσα, στο πανέμορφο αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου.

Το Σάββατο, πάρε την παρέα, τους φίλους και την οικογένεια και πήγαινε μέχρι το Ζύγι σε ένα πολύ καλά οργανωμένο φεστιβάλ που θα περάσεις όμορφα, θα μάθεις, θα γευτείς και θα απολαύσεις την θάλασσα.

7



Κύριες Ειδήσεις





Translate »