Στις 22 Φεβρουαρίου παραδίδεται ο νέος δημοτικός κήπος στο κοινό – Φυτεύονται 120 δέντρα


Στην τελική ευθεία εισέρχεται το έργο του νέου Δημοτικού κήπου καθώς σύμφωνα με το δηλώσεις του κ. Βύρα στην ιστοσελίδα μας, πρόκειται να παραδοθεί στο κοινό στις 22 Φεβρουαρίου.

 

 

Ο κ. Βύρας αναφερόμενος στο έργο δήλωσε ότι δεν θα θυμίζει σε τίποτα το χώρο που ξέραμε καθώς τα πάντα έχουν αλλάξει. Την περασμένη εβδομάδα κατέφθασαν τα παιχνίδια τα οποία ξεκίνησε ήδη η διαδικασία εγκατάστασης τους.

Σε ερώτηση μας κατά πόσο υπήρξαν καθυστερήσεις στην παράδοση του έργου ο κ.Βύρας ανέφερε ότι το έργο θα παραδοθεί με τρεις εβδομάδες καθυστέρηση όμως αυτό οφείλεται κυρίως στις κακές καιρικές συνθήκες που είχαμε το Δεκέμβριο και Ιανουάριο.

 

Φυτεύονται 120 δέντρα τις επόμενες ημέρες

Πέραν από τα παιχνίδια και την καφετέρια που θα λειτουργήσει στο νέο δημοτικό κήπο, στον όλο σχεδιασμό δόθηκε έμφαση και στο πράσινο. Στα πλαίσια αυτά τις επόμενες ημέρες θα φυτευθούν εντός του χώρου 120 δέντρα τα οποία αναμένεται δώσουν τη δική τους ομορφιά.

 

Το έργο

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο της Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου περιλαμβάνει πεζόδρομους, πλατειακούς χώρους, δεντροφύτευση, φωταγώγηση, αστικό εξοπλισμό, πρόσβαση για ΑΜΕΑ και την κατασκευή Καφετέριας και χώρων υγιεινής.

Σκοπός του έργου αυτού είναι η αισθητική και η περιβαλλοντική αναβάθμιση του Αστικού Κέντρου, για καλύτερη και ποιο ποιοτική ζωή των κατοίκων της πόλης.

Το  κόστος υπολογίζεται να ανέλθει στο 1 εκ. συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »