Ρόδος: 5 λόγοι για να την επιλέξεις στις διακοπές σου – Οδηγός


Η Ρόδος είναι ένα μαγικό νησί. Αυτοί είναι μόνο πέντε από τους πολλούς λόγους που αξίζει να την επισκεπτείς και να την ανακαλύψεις!

 

To άρθρο χορηγεί η εταιρεία Orthodoxou Travel & Tours

Tο μεγαλύτερο και επίσης δημοφιλέστερο νησί των Δωδεκανήσων βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Αιγαίου και είναι η Ρόδος.

Η καλά διατηρούμενη μεσαιωνική πόλη της Ρόδου βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και φέρει το ίδιο όνομα με το νησί. Ψηλά ξενοδοχεία παρατάσσονται κατά μήκος των βόρειων και ανατολικών ακτών. Μικρά χωριά και θέρετρα βρίσκονται διάσπαρτα στις άλλες ακτές του νησιού.

Είτε λατρεύετε τις παραλίες, τα μπαρ ή τους αρχαιολογικούς χώρους, στη Ρόδο μπορείτε να τα απολαύσετε όλα. Στο λοφώδες εσωτερικό του νησιού, μήκους 80 χιλιομέτρων, συναντά κανείς την αυθεντική Ελλάδα.

Αυτοί είναι λοιπόν 5 από τους πολλούς λόγους που αξίζει να την επισκεφθείς!

 

1. Παλαιά Πόλη

Είναι αδιαμφισβήτητα η απόλυτη πρωταγωνίστρια της Ρόδου. Και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού κουβαλάει αιώνες τώρα στην πλάτη της ένα τόσο αξιόλογο ιστορικό παρελθόν; Την αγάπησαν οι ιππότες του τάγματος του Αγίου Ιωάννη, την πολιόρκησαν οι Οθωμανοί, την ερωτεύτηκαν οι Ιταλοί. Αφήνοντας ο καθένας το δικό του σημάδι, όλοι μαζί δημιούργησαν μια πόλη μέσα στην πόλη, ένα πραγματικό κομψοτέχνημα οικιστικής ανάπτυξης.

 

2. Λίνδος

Ο οικισμός είναι κτισμένος κάτω από τον επιβλητικό βράχο της αρχαίας Ακρόπολης. Η ισχυρότερη δωρική πόλη της Ρόδου πάντα ήταν κατοικημένη. Σήμερα σώζονται δωρικές κολόνες, ερείπια του αρχαίου θεάτρου, του ναού της Λινδίας Αθηνάς και η λαξευμένη σε βράχο τριήρης. Κάτω από την προστατευτική παρουσία του ερειπωμένου βράχου απλώνονται αρχοντικά καπετανόσπιτα του 16ου αι. και λαϊκές κατοικίες, πιστές σε συγκεκριμένη αρχιτεκτονική.

 

To άρθρο χορηγεί η εταιρεία Orthodoxou Travel & Tours

 

3. H απίστευτη φύση

Αν νομίζετε ότι η Ρόδος είναι μόνο παραλίες πλανάσθε πλάνην οικτράν. Το εσωτερικό του νησιού και κυρίως η δυτική πλευρά απλώνεται μέσα από ορεινούς όγκους, πυκνά πευκοδάση και καταπράσινες κοιλάδες. Αν και αξιοποιημένη, η δυτική πλευρά, λόγω της έκθεσής της στα μελτέμια, δεν είναι τόσο δημοφιλής. Οι επισκέπτες περιορίζονται στις αρχαίες πόλεις της Ιαλυσού και της Κάμειρου, ενώ μπορούν να γνωρίσουν το δάσος του Μονόλιθου και το όρος της Φιλερήμου

4. Η κοιλάδα των πεταλούδων

Η πιο ξακουστή, δυτική τοποθεσία είναι η Κοιλάδα των Πεταλούδων, ένα ειδυλλιακό μέρος στην περιοχή του Θεολόγου, μετά το χωριό Πάνω Καλαμώνας.
Εκατομμύρια πεταλούδες κοιμούνται κρεμασμένες σε βράχους και δέντρα, βρίσκοντας καταφύγιο σε μια σκοτεινή πυκνόφυτη τοποθεσία. Το ρυάκι Πελεκάνος, που κατεβαίνει από το βουνό Καλοπέτρα, δημιουργεί στο διάβα του μικρές λιμνούλες και καταρράκτες με γάργαρο νερό, ενώ ο ήλιος προσπαθεί να τρυπώσει ανάμεσα στις πυκνές φυλλωσιές. Ο επισκέπτης περνά με αργό και ήσυχο βηματισμό από ξύλινα γεφύρια, ειδάλλως ενδεχόμενοι κρότοι μπορούν να ταράξουν τις πεταλούδες και το χαρούμενο πετάρισμα των φτερών τους να μετατραπεί σε θανατηφόρο χτύπημα, αν προσκρούσουν στα δέντρα. Εξίσου πράσινη είναι και η τοποθεσία Εφτά Πηγές, μια όαση δροσιάς, ανατολικά της Ρόδου. Το αυτοκίνητο είναι περιττό στα στενά μονοπάτια που βγάζουν σε μία ακόμα τοποθεσία πλούσιας βλάστησης με πλατάνια

5. Oι παραλίες

Οι πιο γνωστές είναι: Το Φαληράκι, η Τσαμπίκα, οι παραλίες της Λίνδου, η Ιξιά.

 

 

To άρθρο χορηγεί η εταιρεία Orthodoxou Travel & Tours

 

 

άν θες να απολαύσεις από κοντά τη μοναδική παραλία αλλά και το νησί της Ρόδου, να σε ενημερώσουμε ότι η εταιρεία Orthodoxou Travel & Tours διαθέτει 5ήμερο πακέτο  με τιμές που ξεκινούν από €589,00.

Για πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στο 24 841 100 ή κάνοντας κλίκ εδώ.

Δείτε επίσης τον online καλοκαιρινό κατάλογο της εταιρείας



Κύριες Ειδήσεις





Translate »