Πραγματοποιήθηκε το 10ο Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Αθλητικών Δραστηριοτήτων


Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη στην παραλία των Φοινικούδων και στην παραλία του ΚΟΤ στη Λάρνακα, το 10ο Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Αθλητικών Δραστηριοτήτων που διοργάνωσαν ο ΚΟΑ,  το Πρόγραμμα «Αθλητισμός για Ολους» και ο Δήμος Λάρνακας.

Σε δηλώσεις του ο Κλεάνθης Γεωργιάδης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑ ανέφερε ότι «για άλλη μια φορά το ΑΓΟ και ο ΚΟΑ προσφέρουν τη δυνατότητα σε όλο το κόσμο να εμπλακεί και να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, εφ’ όσον ζούμε σε ένα νησί και διαθέτουμε τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Νομίζω ότι είναι αναγκαίο καλό όλοι μας να ασχολούμαστε με τη θάλασσα και τη παραλία για να μπορέσουμε να έχουμε καλύτερη ζωή».

Από την πλευρά της η Εφη Μούζουρου – Πενηνταέξ, Προϊστάμενη του Μαζικού Αθλητισμού ανέφερε ότι «το 10ο  Φεστιβάλ πραγματοποιείται στη παραλία των Φοινικούδων και στην παραλία του ΚΟΤ, ενώ πάνω από χίλια παιδιά συμμετέχουν στις δραστηριότητες μεταξύ των οποίων είναι το beach volley, το hand ball ενώ έχει στηθεί και σκηνικό για το δημοφιλές παιγνίδι Survivor. Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο παιγνίδι εντάσσεται στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και τα παιδιά που λαμβάνουν μέρος είναι πολύ ενθουσιασμένα».

Πρόσθεσε ότι «τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν στη θάλασσα, να αθληθούν με τα 10 – 12 κανό, να παίξουν ρακέτες στη θάλασσα και να συμμετέχουν σε πολλά άλλα παιγνίδια και αθλήματα. Στο Φεστιβάλ λαμβάνουν μέρος χίλια παιδιά από όλη την ελεύθερη Κύπρο, από το Πρόγραμμα «Παιδί και Κολύμπι» και παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα «Αθλητισμός Για Ολους» καθώς και παιδιά που βρίσκονται στη Λάρνακα».

Εξήγησε ακόμα πως «κάθε μία ώρα υπάρχουν λεωφορεία που μεταφέρουν παιδιά για να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες του Φεστιβάλ, ενώ στα παιδιά που κερδίζουν στα διάφορα αθλήματα και παιγνίδια θα δοθούν μετάλλια».

 

Ο Δήμος Λάρνακας στηρίζει τον αθλητισμό 

Στις δικές του δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι «είναι με  μεγάλη ικανοποίηση που φιλοξενούμε στη πόλη μας το 10ο Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Αθλητικών Δραστηριοτήτων του ΑΓΟ για τον κυριότερο λόγο ότι στη δική μας αντίληψη για τον αθλητισμό, μεγάλη σημασία διαδραματίζει η μαζικότητα, δηλαδή να φτάσουμε και να πάρουμε τον αθλητισμό σε όλα τα παιδιά».

Εξήγησε ότι «θέλουμε να πάρουμε τον αθλητισμό όχι μόνο στα παιδιά που ασχολούνται με τον πρωταθλητισμό αλλά σε όλα τα παιδιά που θέλει να έχει μια υγιή απασχόληση και να συνδυάσουμε αυτό που έλεγαν οι αρχαίοι Ελληνες «νους υγιή εν σώματι υγιή». Ακόμα θέλουμε να τονίσουμε τη σημασία και να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα της άθλησης αλλά και να προσφέρουμε μια εναλλακτική επιλογή στα παιδιά μας, που σήμερα με όλους αυτούς τους πειρασμούς που έχουν στην ζωή και την καθημερινότητα τους, ο αθλητισμός είναι από τα λίγα όπλα που έχουμε στα χέρια μας, για να κάνουμε σωστούς και υγιείς ανθρώπους αλλά και ανθρώπους που να μείνουν μακριά από όλα αυτά που μπορεί να καταστρέψουν τα όνειρα τους».

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο «η Λάρνακα στηρίζει τέτοιου είδους διοργανώσεις που προωθούν τον αθλητισμό σαν κοινωνικό αγαθό», ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για τη συνεργασία και διαβεβαίωσε πως «ο Δήμος θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του κυπριακού αθλητισμού για οποιαδήποτε αθλητική εκδήλωση ή διοργάνωση τυχόν χρειαστεί».

Πηγή: ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »