Επτά παραλιακά μέρη του κόσμου που δεν υστερούν σε χρώμα


Τα καταγάλανα νερά και η λιακάδα δεν ταιριάζουν με ξεθωριασμένα και βαρετά χρώματα. Γι’ αυτό και οι παρακάτω πόλεις, που αποτελούν ιδανικούς προορισμούς για την άνοιξη και το καλοκαίρι, έχουν δώσει το χρώμα που απαιτείται, συνθέτοντας μια εικόνα που μοιάζει σαν πίνακας ζωγραφικής. Ας γνωρίσουμε μερικές από αυτές, ίσως τις πιο εντυπωσιακές.

 

To άρθρο χορηγεί η εταιρεία Pluton Travel & Tours Ltd

 

Manarola, Ιταλία
Είναι το δεύτερο μικρότερο χωριό στην περιοχή Cinque Terre στα βράχια της δυτικής Λυγουρίας, εκεί όπου 5 χωριά συνδέονται με ένα μονοπάτι. Αυτός ο προορισμός της βόρειας Ιταλίας είναι εξαιρετικά δημοφιλής για τους τουρίστες και η Manarola είναι ένα ψαροχώρι με πολύχρωμα κτίρια και με εξαιρετικά βαθιά μπλε νερά για κολύμπι.

Νησιά Harbour, Μπαχάμες
Όμορφα, πολύχρωμα παστέλ σπίτια και παραλία με ροζ άμμο, η οποία είναι γεμάτη με μικροσκοπικά έντομα Foraminifera, που έχουν ροζ κέλυφη και δίνουν αυτή την απόχρωση στην άμμο.

Positano, Ιταλία
Στην πλαγιά του λόφου στη νότια Ιταλία στην ακτή Amalfi, το Positano μοιάζει με πραγματικά ονειρικό προορισμό. Πέτρινος δρόμος μπροστά στην παραλία, που συνδυάζεται με λαμπερά και πολύχρωμα σπίτια και κτίρια, αλλά και μπόλικες παραλίες με έντονα χρώματα και θαλάσσιες σπηλιές για εξερεύνηση.

Vik, Ισλανδία
Σίγουρα η χαλάρωση στον ήλιο και τη θάλασσα είναι μοναδική εμπειρία χαλάρωσης. Τι θα λέγατε, όμως, αντί για ήλιο, να μπορούσατε να απολαύσετε το πολύχρωμο ουράνιο φαινόμενο, Βόρειο Σέλας, από ένα ήρεμο χωριό, υπό τους ήχους του κύματος και σε ένα τοπίο που έχει τα δικά του ιδιαίτερα χρώματα.

Charleston, Νότια Καρολίνα
Το 1931 ένας δικαστής και η γυναίκα του αγόρασαν ένα μέρος των σπιτιών στην ιστορική περιοχή του Charleston Και τα έβαψαν παστέλ. Οι γείτονες τότε ακολούθησαν το παράδειγμα και το αποτέλεσμα ήταν ένας δρόμος να θυμίζει ένα όμορφο ουράνιο τόξο.

Willemstad, Κουρασάο
Το Κράτος του Κουρασάο είναι νησιωτική συστατική χώρα του Βασιλείου των Κάτω Χωρών, που βρίσκεται στο νότιο μέρος της Καραϊβικής Θάλασσας. Αποτελείται από το ομώνυμο νησί Κουρασάο, όπου οι φίλοι του παστέλ σίγουρα θα εντυπωσιαστούν. Στην παραθαλάσσια αυτή πόλη, τον 19ο αιώνα τα περισσότερα από τα κτίρια ήταν λευκά. Ο κυβερνήτης, όμως, εκείνη την περίοδο είχε…ημικρανίες από τις αντανακλάσεις κι έτσι ζήτησε από όλους να βάψουν τα σπίτια.

Valparaíso, Χιλή
Τα τελεφερίκ εξυπηρετούν το Valparaíso από τα τέλη του 1800 κι αν ποτέ ανεβείτε σε ένα από αυτά και κοιτάξετε κάτω, θα δείτε πόσο όμορφα «δένει» το μπλε της θάλασσας, με τα πολύχρωμα κτίρια. Η πόλη αποτελεί πολιτιστικό κόμβο τηςΧιλής (ο ποιητής Pablo Neruda έζησε κάποτε εκεί) και το δημιουργικό πνεύμα των κατοίκων του ξεδιπλώνεται μέσα από τους ζωηρούς τόνους χρωμάτων στους τοίχους τους και τις διάφορες τοιχογραφίες τους.

 

To άρθρο χορηγεί η εταιρεία Pluton Travel & Tours Ltd



Κύριες Ειδήσεις





Translate »