Είναι οι pubs τα πιο διαχρονικά μαγαζιά στην πόλη;


Τα trends της διασκέδασης και δη της νυχτερινής διασκέδασης αλλάζουν σεζόν με τη σεζόν. Από το κλασσικό hard core clubbing, τα τελευταία χρόνια περάσαμε σε μια πιο lounge εκδοχή της διασκέδασης, που ευνοεί μαγαζιά που προσφέρουν επίσης φαγητό, κοκτέιλ, καλό καφέ, μουσικές swing, jazz και electro…
Από τα ορθάδικα, πήγαμε στα lounge bars, στα bar-restaurants, τα μεγάλα κέντρα τύπου πίστες και πιο πρόσφατα στα cafes, τα μικρά καφενεδάκια με την ρετρό αισθητική αλλά και τα wine bars…

Το σκηνικό της διασκέδασης αλλάζει συνεχώς. Μαγαζιά κλείνουν, μαγαζιά ανοίγουν.

Είναι όμως και μια κατηγορία μαγαζιών που μοιάζει να είναι λιγάκι στο απυρόβλητο, αφού καταφέρνουν να είναι εκεί και να δουλεύουν καλά, πέραν από μόδες και trends. Κατάφεραν να καταστούν διαχρονικές αξίες. Προσπαθώντας να βρούμε ποια είναι τα classics, συνειδητοποιήσαμε ότι οι pubs είναι η κατηγορία μαγαζιών που μπορεί άνετα να διεκδικήσει τον τίτλο αυτό.

Τυχαίο; Μάλλον όχι. Λένε πως η μπύρα είναι η αιτία και η λύση σε πολλά από τα προβλήματά μας. Ίσως εδώ να βρίσκεται και απάντηση στο ερώτημα «γιατί οι pubs αντέχουν στον χρόνο;». Ίσως φυσικά να ‘ναι και κάτι άλλο.

Για να έχουμε μια πιο σαφή απάντηση στην απορία μας, ψάξαμε, βρήκαμε και παρουσιάζουμε 3 από τα πιο παλιά pubs της πόλης μας και ζητήσαμε από όλους να μοιραστούν μαζί μας το λόγο για τον οποίο πιστεύουν πως άντεξαν στον χρόνο.

Ιδού οι pubs και ιδού οι απαντήσεις τους:

The Tudors Inn

DSC05444 (Small)

Η μπυραρία «The Tudors Inn» στη Λάρνακα διαθέτει λίγα αλλά καλά ποτά και φαγητά, χαλαρή ατμόσφαιρα, τιμές σταθερές και ιδιαίτερη διακόσμηση. Άνοιξε το 1978 ως Steak House, αλλά στη συνέχεια μετατράπηκε σε μπυραρία. Η διακόσμηση ωστόσο έμεινε η ίδια.

Αντέξαμε στο χρόνο επειδή… «Διατηρούμε ψηλή την ποιότητα του φαγητού μας και γενικότερα όλων των προϊόντων μας».

Είμαστε περήφανοι… «Για τα σπιτικά μας μπιφτέκια και για τους σταθερούς πελάτες μας». Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα στην μπυραρία παίζει ζωντανή jazz μουσική.

Το «The Tudors Inn» βρίσκεται στην οδό Λαλά Μουσταφά Πασά 28Α, στη Λάρνακα. Είναι ανοικτό καθημερινά εκτός Τρίτης, από τις 18.30, μέχρι αργά.

Τηλέφωνο: 96511065

Savino Rock Bar

Ένας χαλαρός και φιλόξενος χώρος για μπύρα λειτουργεί εδώ και 25 ολόκληρα χρόνια στη Λαϊκή Γειτονιά της Λάρνακας. Το «Savino Rock Bar» είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο παλιές και αγαπημένες μπυραρίες του νησιού.

Αντέξαμε στο χρόνο επειδή… «Δίνουμε σημασία στους πελάτες μας και τους κάνουμε να νιώθουν σαν να είναι στο σπίτι τους».

Είμαστε περήφανοι… «Για τη μεγάλη συλλογή με ουίσκια και μπύρες που διαθέτουμε» Κάθε Τετάρτη και Κυριακή η μπυραρία παίζει ζωντανή μουσική με ελληνικό και ξένο ροκ.

Είναι ανοιχτή καθημερινά από τη 13.00, μέχρι αργά το βράδυ.

Τηλέφωνο: 24620861

Blue Pine

Η οικογενειακή μπυραρία «Blue Pine» λειτουργεί από το 1989 στη Λάρνακα και προσφέρει σε Λαρνακείς και μη μια μεγάλη γκάμα από μπύρες. Το κλασικό μπιλιάρδο, η ωραία αυλή και η εκλεκτή κουζίνα είναι αυτά που κάνουν την μπυραρία να ξεχωρίζει.

Αντέξαμε στο χρόνο επειδή… «Έχουμε το δικό μας στιλ, καλή μουσική και καλό φαγητό».

Είμαστε περήφανοι… «Για τη διακόσμηση του μαγαζιού». Η μπυραρία διοργανώνει κατά καιρούς διάφορα events.

Βρίσκεται στην οδό Λουκή Πιερίδη 3, στη Λάρνακα και λειτουργεί από τις 11.00, μέχρι τις 02.00. Τα Σαββατοκύριακα κλείνει στις 03.00.

Τηλέφωνο: 24646553

To κείμενο έχει γραφτεί από την Γιώτα Κούμουρου και εμείς το προσαρμόσαμε στα δεδομένα της πόλης μας 

Πηγή: city.sigmalive.com



Κύριες Ειδήσεις





Translate »