Υποσχόμενο το πρόγραμμα του Discover Larnaka φεστιβάλ


Mουσικός περίπατος από τις Φοινικούδες στην Αγίου Λαζάρου, διατηρητέα που θα ανοίγουν τις πόρτες τους, ιστορική ξενάγηση, συναυλία.

Κυκλοφόρησε πριν από λίγο το πρόγραμμα του φεστιβάλ που θέλει να μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε τη Λάρνακα που δεν ξέρουμε.

Στο πλαίσιο λοιπόν της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, το Dıscover Larnaka, το Κέντρο Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου και το ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη, παρουσιάζουν στις 22 Σεπτεμβρίου το 1ο Φεστιβάλ Dıscover Larnaka Open Cıty.

Για μια ημέρα τα παλιά και διατηρητέα κτίρια της ιστορικής οδού Αγίου Λαζάρου, ανοίγουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν το κοινό. Ιστορίες, άνθρωποι και άγνωστες πτυχές της περιοχής ξετυλίγονται μπροστά στους επισκέπτες που θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν περπατώντας, την κλειστή για αυτοκίνητα, οδό Αγ. Λαζάρου μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Η οδός Αγ. Λαζάρου για πολλές δεκαετίες υπήρξε το κοινωνικό, οικονομικό και θρησκευτικό κέντρο της Λάρνακας. Η περιοχή που άλλαξε και συνεχίζει να αλλάζει ραγδαία τα τελευταια χρόνια μας υποδέχεται σε μία…κατ΄ιδίαν συνάντηση με την ιστορία και τα κτίρια της περιοχής καλώντας μας να γνωρίσουμε και να μάθουμε τόσο την ιστορία των παλαιών κτιρίων του Αγ. Λαζάρου όσο και τις νέες επιχειρήσεις και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται σε αυτά.

Πέντε κτίρια, ένας ιστορικός δρόμος και μια πολιτεία από τεχνίτες, εκθέσεις φωτογραφίας, μουσική, καλλιτέχνες, παραδοσιακά και σύγχρονα εδέσματα της πόλης, συνδέουν την παλιά πόλη με τη σύγχρονη, σε ένα ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον της Λάρνακας.

Ποιο είναι το πιο παλιό κτίριο του δρόμου, ποιός ήταν ο «καφενές του Μάη» και ποιό το σπίτι της γιαγιάς Ρεβέκκας με τα ωραία γλυκά;

Το φεστιβάλ θα ανοίξουν μουσικοί που θα ξεκινήσουν να παίζουν τα παραδοσιακά όργανα τους, περπατώντας από τις Φοινικούδες, καλώντας τον κόσμο να τραγουδήσει και να περπατήσει μαζί τους σε όλη τη διαδρομή μέχρι την οδό Αγ. Λαζάρου.

Αργότερα το απόγευμα, δυο ξεχωριστές ξεναγήσεις από προσωπικότητες της πόλης θα αναλάβουν να φέρουν σε επαφή τους επισκέπτες, με την ιστορία του δρόμου και της περιοχής.

Το βράδυ, το γνωστό κυπριακό συγκρότημα Monsıeur Doumani με κυπριακά ακούσματα, ανεβαίνει στην κεντρική σκηνή του Φεστιβάλ για να διασκεδάσει το πλήθος με τις μοναδικές διασκευές τους κυπριακών τραγουδιών αλλά και με τραγούδια από την προσωπική τους δισκογραφία.

Προηγουμένως στην σκηνή ανεβαίνει ο Μιχαλης Κοντοβούρκης από τη Λάρνακα με την μπάντα του, στην πρώτη ανεπίσημη παρουσίαση του πρώτου του προσωπικού δίσκου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

16:00 – Μουσικός περίπατος από την Πλατεία Ευρώπης (Φινοικούδες) μέχρι το χωρο του Φεστιβάλ στην οδό Αγ. Λαζάρου

16:15 – Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας στο Myth Factory

16:30-17:10 – Περίπατος-Ξενάγηση στο δρόμο και στα κτίρια (1) Εκκίνηση από Λαζαρή

17:30-18:10 – Ξενάγηση στο δρόμο και στα κτίρια (2) Εκκίνηση από Λαζαρή

20:00 – Συναυλία Μιχάλης Κοντοβούρκης band

21:15 – Συναυλία με τους Monsıeur Doumanı

 

 

We are proudly present the 1st Discover Larnaka Open City! For one day, the old and preserved Houses of Saint Lazarus street, are opening their doors to welcome the visitors of the festival. On the street, tradional sweets, drinks, art and music! Save the date! ° ° ° ➡Discover the beauty? ➡Discover the City? ➡Discover Larnaka ? ➡Use #DiscoverLarnaka to see your photo published ➡Tag @discover.larnaka on your photos to see them on our story ➡photo by: @ ° ° ° #discoverLarnaka #Cyprus #larnaca #nicosia #limassol #paphos #ayianapa #girne #lefkoşa #кипр #kibris #travel #traveller #backpacker #tourist #tourism #summer #photographer #photography #photo #nofilterneeded #nofilter #instalifo #instamoment #instaphoto #like #love #followforfollow #like4liker

A post shared by Discover Larnaka (@discover.larnaka) on

Πηγή:  www.avant-garde.com.cyΚύριες Ειδήσεις

Translate »