Τσιγγάνικος κόσμος με την τραγουδίστρια Ατύς


Μια αξέχαστη τσιγγάνικη βραδιά υπόσχεται να χαρίσει η τραγουδίστρια Ατύς, γεμάτη τραγούδια πάθους και ζωής, αυτή τη φορά στο Κίτι, το γραφικό χωριό της επαρχίας Λάρνακας.

 

Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο διακεκριμένος μουσικοσυνθέτης  Λάρκος Λάρκου, που θα συνοδεύει την Ατύς ζωντανά στην κιθάρα και στο λαούτο, μαζί με την εξαιρετική μουσικό Ελεονώρα Ρούσου στο φλάουτο, τη μελόντικα και τα φωνητικά.

Το κύριο μέρος του ρεπερτορίου περιλαμβάνει τραγούδια τσιγγάνων της περιοχής της Μεσογείου, της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων και εμπλουτίζεται από παραδοσιακά, ανώνυμα και «έντεχνα» τραγούδια, που παρουσιάζονται στο ίδιο «τσιγγάνικο» ύφος. Δεν θα μπορούσαν να λείψουν, βέβαια, αγαπημένα ελληνικά τραγούδια, όπως συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, του Μανώλη Χιώτη και παραδοσιακά της Κύπρου.

Η τραγουδίστρια Ατύς γεννήθηκε στην Αμμόχωστο στις 10.2.1982. Τραγουδά άπταιστα σε δεκαέξι διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους, όπως γαλλικά, αγγλικά, ρουμάνικα, Ρομ (τσιγγάνικα), βουλγάρικα, ισπανικά, ελληνικά, ελληνοκυπριακά, τούρκικα, ρώσικα, σέρβικα, πορτογαλικά και άλλα. Σπούδασε επίσης κλασικό βιολί.

Ξεκίνησε την καριέρα της διασκευάζοντας  και ερμηνεύοντας τραγούδια των τσιγγάνων. Για 10 χρόνια (2003-2013) έκανε εμφανίσεις σε φεστιβάλ και συναυλίες στη Νότια Γαλλία, όπως στο «Château au concert de Perdiguier», «Nîmes Festival de musique», «Perpignan festival», «Toulouse festival» και «Chateau de cassan». Συνεργάστηκε με τα συγκροτήματα «Complot Eminent Tzigane» και “QuaiJazz” και δημιούργησε  το ντουέτο «Atys Duo». Το 2014 επέστρεψε στην Κύπρο, όπου παντρεύτηκε τον συνθέτη και ερμηνευτή Λάρκο Λάρκουμε τον οποίο συνεργάζεται καλλιτεχνικά.

 

Πληροφορίες:

Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου 2019, ώρα 9 μ.μ., στην αίθουσα «Διατηρητέο» (Πρώην Δημόσιο Νηπιαγωγείο Κιτίου).

Προκρατήσεις: 99 946694

 

Σημείωση:

Θα διατίθενται ποτά, πίτσα, φρούτα και ξηροί καρποί.

Το πρώτο ποτό θα προσφέρεται δωρεάν.

 

 

 Κύριες Ειδήσεις


Translate »