Το Italian Film Days επιστρέφει!


Το Italian Film Days επιστρέφει! Από τις 9 μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2019 η Πρεσβεία της Ιταλίας, σε συνεργασία με την Ιταλική εταιρεία παραγωγής ταινιών IMAGO Film Group, παρουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ Ιταλικού Κινηματογράφου, με ταινίες από τις καλύτερες στο είδος τους.

 

 

Η φετινή έκδοση του Φεστιβάλ έχει εμπλουτιστεί με περισσότερες ταινίες, περισσότερες τοποθεσίες και πλήρεις υπότιτλους στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν  σε συνεργασία με τα θέατρα K-Cineplex, με ελεύθερη είσοδο. Όλες οι ταινίες θα παρουσιαστούν από τον διευθυντή του Φεστιβάλ, τον Claudio Rossi Massimi, παραγωγό ταινιών.

Η επίσιμη έναρξη θα γίνει στη Λάρνακα στις 9 Σεπτεμβρίου εν παρουσία του Ιταλού Πρέσβη και των τοπικών Αρχών, με την προβολή της ταινίας “Quando Corre Nuvolari” που βασίζεται στην ιστορία του Ιταλού θρυλικού οδηγού Tazio Nuvolari.

Η δεύτερη έκδοση του Italian Film Days πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το οποίο έχει επίσης γενναιόδωρα χορηγήσει τους υπότιτλους στα ελληνικά, του Υφυπουργείου Τουρισμού και των Δήμων Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας. Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ ήταν δυνατή χάρη στη σημαντική συνεισφορά πολλών χορηγών και τη στήριξη ενός από τα κορυφαία κυπριακά τηλεοπτικά δίκτυα, του Αντέννα, ως Χορηγού Επικοινωνίας.

Το “Italian Film Days 2019”, είναι πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Κύπρο και έχει λάβει ειδική χρηματοδότηση από το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο της διμερούς πολιτιστικής συμφωνίας μεταξύ Ιταλίας και Κύπρου. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, η Πρεσβεία της Ιταλίας συνεισφέρει στο “Fare Cinema”, ένα έργο του ιταλικού Υπουργείου Εξωτερικών με σκοπό την προβολή ιταλικών κινηματογραφικών παραγωγών στο εξωτερικό στο πλαίσιο του προγράμματος προώθησης #VIVERE ALL’ITALIANA (“Ο Ιταλικός τρόπος ζωής”).

Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στη συνημμένη αφίσα, πρόγραμμα και λίστα ταινιών και επισκεφθείτε τη σελίδα Facebook της Πρεσβείας www.facebook.com/ItalyinCyprus/ για καθημερινές ενημερώσεις.

 

ITALIAN FILM DAYS 2019

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Claudio Rossi Massimi, Διοργανωτές: Πρεσβεία της Ιταλίας & Imago (Lucia Macale)
Μεγάλοι Χορηγοί: ArgoMarine Ltd (CRN, Custom Line, Perini Navi), Caramondani Group.

Χορηγοί: Kanika Hotels and Resorts, Cento Caffè, Mallouppas & Papacostas (Calzedonia, Intimissimi, Falconieri), Mantovani Plotin Travel, Zorbas, Savero Distributors (Peroni).
Με την υποστήριξη των: CiC Automasters (Alfa Romeo, Fiat); Top Marques (Piaggio, Vespa).

Χορηγός Επικοινωνίας: Antenna

 

IΤΑΛΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΦΙΛΜ 2019 Λάρνακα

LARNACA K-CINEPLEX CINEMA 

 

Δευτέρα 09 Σεπτεμβρίου

8 μ.μ .: Επίσημο άνοιγμα του Φεστιβάλ

            “Le avventure di Mr. Food and Mrs. Wine” (ταινία μικρού μήκους, 20 λεπτά)

            “Quando corre Nuvolari” (βιογραφία, 90 λεπτά)

 

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου

8 μμ: “Balon” (δράμα / κοινωνική, 94 λεπτά)

 

Παρακαλώ σημειώστε: Όλες οι προβολές θα είναι στα ιταλικά με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους εκτός από το “Balon”, το οποίο θα προβληθεί στην αγγλική (πρωτότυπη γλώσσα) με τους Ιταλικούς και τους Ελληνικούς υπότιτλους.

 

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »