Δωρεάν βιωματικά εργαστήρια στη γραφική Καλαβασό


Στις 1, 2, 3 και 10 του Απρίλη μια πανδαισία καλλιτεχνών θα προσφέρουν απλόχερα την τέχνη τους μέσα από βιωματικά εργαστήρια και θα σκορπίσουν τη θετική ενέργειά τους σε ντόπιους, αλλά και περαστικούς στο χωριό της Καλαβασού.

Το Charalambos Holiday Cottage με μεγάλη χαρά σας προσκαλεί στη γραφική Καλαβασό, όχι μόνο για να λάβετε μέρος στα εργαστήρια, αλλά και για να γνωρίσετε το χωριό, τις ταβέρνες του, τα καφενεία, τον Τεχνοχώρο του Μιχάλη Μόζορα, τα μικρά μαγαζάκια, και τέλος να επισκεφτείτε τον φράχτη και τα μεταλλεία της Καλαβασού.

Τα εργαστήρια είναι για μικρούς και μεγάλους. Δεν χρειάζεται να πληρώσετε κάτι, αφού είναι όλα δωρεάν και μάλιστα φεύγοντας θα πάρετε ως αναμνηστικό τη δική σας δημιουργία.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προκρατήσετε τη θέση σας από πριν.

Γνωρίστε τους καλλιτέχνες μας λοιπόν μέσω των ακόλουθων εργαστηρίων:

 1.  Κεραμική: «Με ένα κομμάτι πηλού στα χέρια, θα ξεκινήσει αυτό το μαγικό ταξίδι, δημιουργώντας το δικό σας μοναδικό αγγείο. Θα είναι χαρά μου να μοιραστούμε αυτές τις όμορφες δημιουργικές στιγμές !!!!!» Μαρία Μιχαήλ κεραμίστρια, 99457457.
 2. Σπόρος, Φύση και  Κόσμημα :«Ελάτε στην Καλαβασό να φτιάξουμε κοσμήματα φτιαγμένα με καρπούς και σπόρους. Να παρατηρήσουμε ομορφιές που κρύβουν τα υλικά της φύσης, τα σχήματα και  τα χρώματα τους, αλλά και να χρησιμοποιήσουμε υλικά που ανακυκλώνονται.» Λυγία Μόζορα, 96573505.
 3. Παραμυθοζωγραφιές: «Για παιδιά και για μεγάλους, παραμυθοζωγραφιες με ακρυλικές μπογιές πάνω σε πέτρες της θάλασσας με θέμα τη Μεταμόρφωση της Πεταλούδας. Ακρόαση παραμυθιού και μετά ζωγραφική!» Μαρία Κόρακα 99898093.
 4. Πετροδημιουργίες: «Κατάγομαι από την Λεμεσό ζω και δημιουργώ στο χωριό Καλαβασός. Την τέχνη μου την χαρακτηρίζει η μεικτή κατασκευή όπως η επεξεργασία υλικών της φύσης πέτρας-ξύλου-μετάλλου.  Στα εργαστήρια θα δημιουργήσουμε με τον αυτό σχεδιασμό από πέτρες της θάλασσας φτιάχνοντας εικόνες και σχήματα όπως και με την χάραξη.» Μιχάλης Μόζορας 99333085.
 5. Κολάζ Με Υφάσματα: Η Δήμητρα ασχολείται με φυσικές βαφές, eco-printing και κολαζ με υφάσματα. «Η φιλοσοφία μου είναι να μετατρέπω παλιά ρούχα και να χρησιμοποιώ μέχρι και τα πιο μικρά κομμάτια ύφασμα για να δημιουργήσω κάτι όμορφο και πρακτικό. Στο εργαστήριο μου θα σας δείξω τεχνικές κολάζ καθώς και απλές διακοσμητικές ραφές που μετατρέπουν ένα ύφασμα σε έργο τέχνης. »Δήμητρα 96434098.
 6. Δημιουργίες Με Decoupage: Η Κάτια είναι μια Φιλανδία που εδώ και 3 δεκαετίες ζεί στην Κύπρο. Της αρέσει να δημιουργά . «Το Decoupage είναι απλό, ένας νέος και μοντέρνος τρόπος δημιουργίας. Θα χαρώ να μοιραστώ τις γνώσεις μου μαζί σας» . Κάτια 96862019.
 7. Παιδικό Κόσμημα: Η Έλενα θα φιλοξενει στο εργαστήριο της παιδιά που θα φτιάξουν τη δική τους δημιουργία, όπως χειροποίητα βραχιολάκια και αξεσουάρ για το κινητό τους. «Οι κατασκευές τους θα είναι και το δωράκι τους!» Έλενα Θουκή, 99901597.
 8. Το Στεφάνι Της Άνοιξης: «Άνοιξη! Τι πιο όμορφο από τη δημιουργία ανοιξιάτικου στεφανιού! Με χρώματα, κορδέλες, λουλούδια… Κρεμμάστε το μετά στην πόρτα σας ή βάλτε το στα μαλλιά σας!» Μαρία Κόρακα, 99898093.
 9. Ψηφιδοσυναισθήματα: «Απίστευτα συναισθήματα, απίστευτα χρώματα. Ψηφίδα..ψηφίδα.  Με τις ψηφίδες  μπορείς να αποτυπώσεις οποία ερεθίσματα έχεις σε ένα έργο τέχνης. Σε αυτό το εργαστήρι θα δούμε διάφορες τεχνικές για απίστευτες δημιουργίες.» Αναστασία Παπαπέτρου, 99402662.
 10. Πασχαλινές Δημιουργίες με αλεύρι:– Χρήστος Χριστοδούλου – 99470757

Στη Καλαβασό θα φιλοξενηθούν επιπλέον τα ακόλουθα εργαστήρια σε διαφορετικές ημερομηνίες. Οι ημερομηνίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

 •  Παρασκευή θυμιάματος και ενός μέιγματος αλάτων για ποδόλουτρο και απολεπιστικής κρέμας με αρωματικά φυτά, βότανα της Κυπριακής γης:

Η Gaia Olea είναι μια μικρή γυναικεία επιχείρηση που παράγει φυσικά καλλυντικά και άλλα προϊόντα με βότανα στο πιστοποιημένο εργαστήριο της στη Καλαβασό. Με κίνητρο την αγάπη για τη φύση και στόχο την ανάδειξη της αποτελεσματικότητας των φυσικών προϊόντων, φτιάχνει σαπούνια, κρέμες, αλοιφές, λαδάκια κ αλλα, φτιαγμένα με 100% φυσικά συστατικά που είναι ευεργετικά για τον άνθρωπο και ασφαλές για τα ζώα και τη γη. Καθώς η φιλοσοφία της βασίζεται πάνω στο σεβασμό για όλες τις μορφές ζωής αλλα και στη προώθηση της συνειδητοποιημένης κατανάλωσης, τα συστατικά προέρχονται όλο και περισσότερο απο εγχώρια βιολογική παραγωγή και δίκαιο εμπόριο και οι συσκευασίες απο ανακυκλωμένο γυαλί και αλουμίνιο με ελάχιστη χρήση πλαστικού.
Gaia Olea, 99675618

 • Κυπρίων Αρχαίων Τέχνες 2022:« Δημιουργήστε μαζί μας πήλινα αγγεία της εποχής του χαλκού με αρχαιές τεχνικές διαμόρφωσης, διακόσμησης και ψησίματος. »Ανδρέας Φασουλίδης 99539705.

Θα χαρούμε να περάσουμε μοναδικές στιγμές παρέα και να σβήσουμε με ένα αβίαστο και δημιουργικό τρόπο ότι δημιουργικό και όμορφο μας στέρησε η πανδημία.

Κοπιάστε λοιπόν!  Θα χαρούμε να σας δούμε στο χορκον μας, που λένε και στα κυπριακά!Κύριες Ειδήσεις

Translate »