Έρχεται η πρώτη Biennale στην πόλη μας


Αυτό το Φθινόπωρο  στην πόλη της Λάρνακας, η πρώτη Μπιενάλε εικαστικών τεχνών που πραγματοποιείται στην χώρα μας θα είναι γεγονός.

Η Biennale Larnaca 2018 υπό το σκεπτικό εισήγηση ‘’Δοχείο  Περιεχόμενο’’, του επιμελητή της εικαστικού Βασίλη Βασιλειάδη, προσέλκυσε 307 καλλιτέχνες από 37 χώρες. Η τελική επιλογή των καλλιτεχνών έγινε μέσα από ανώνυμη επιλογή και ψηφοφορία των πέντε μελών της κριτικής επιτροπής. Την κριτική επιτροπή αποτελούν ο επιμελητής Βασίλης Βασιλειάδης, ο γλύπτης Φώτος Δημητρίου (Παγκύπριος σύνδεσμος κεραμιστών-αγγειοπλαστών), η Ιστορικός τέχνης Δρ Τώνια Λοίζου, η εικαστικός Τατιάνα  Φεραχιάν (Ε.ΚΑ.ΤΕ.) και ο σχεδιαστής  Στέλιος Μουσαρρής (Πολιτιστικός όμιλος ΑΡΤΙΟΝ Λάρνακας).

Η επιτροπή επέλεξε 114 προτάσεις.

Μεταξύ των επιλεχθέντων υπάρχουν  νέοι και επαγγελματίες καλλιτέχνες, από όλο τον κόσμο και όλα τα είδη εικαστικών τεχνών. Αναλυτικά θα υπάρχουν έργα μικρών  και μεγάλων διαστάσεων με πληθώρα τεχνοτροπιών,  όπως εγκαταστάσεις, ζωγραφική, γλυπτική, φωτογραφία, χαρακτική, performance, video art, digital art, μικτή τεχνική κλπ.  Τα έργα θα εκτεθούν στην Δημοτική πινακοθήκη Λάρνακας, στο Μουσείο Πιερίδη και τον εκθεσιακό χώρο Myth Factory υπό την επίβλεψη του επιμελητή. Κάποια έργα θα φιλοξενηθούν και σε εξωτερικούς  χώρους της Λάρνακας.

Η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους θα είναι δωρεάν και η διάρκεια της Μπιενάλε θα είναι από τις 17 Οκτωβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018.

Παράλληλα με την κυρίως έκθεση και κατά την διάρκεια της Μπιενάλε θα γίνουν σε διάφορους χώρους στην πόλη και επαρχία Λάρνακας 25 παράλληλες εκδηλώσεις που αφορούν, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά έργα, διαλέξεις, εργαστήρια, χορό, εικαστικές παρεμβάσεις κ.α.

Την όλη εκδήλωση στηρίζουν ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπ. Παιδείας κ Πολιτισμού, ο Δήμος Λάρνακας, το Επιμελητήριο Καλών Τεχνών Κύπρου, η Α.Η.Κ., ο Δήμος Αθηαίνου, όπως και οργανωμένα σύνολα και επιχειρήσεις της Λάρνακας.

 

Σας περιμένουμε στην  Biennale Larnaca 2018!

#bepARTofit

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα μας , www.biennalelarnaca.com

 Κύριες Ειδήσεις

Translate »