Ryanair: Επενδύει στην Κύπρο και ανακοινώνει προσφορές από €29,99


Αυξάνεται ο στόλος της εταιρείας με έδρα την Πάφο σε 4 αεροσκάφη. Το μεγαλύτερο πρόγραμμα στην Κύπρο για το καλοκαίρι του 2023 με 41 δρομολόγια, Προσφορές για ναύλους από €29,99 για ταξίδια μεταξύ Απριλίου – Οκτωβρίου 2023

Με ελκυστικές προσφορές για τους Κύπριους ταξιδιώτες συνδυάζει την ανακοίνωση της για το μεγαλύτερο καλοκαιρινό πρόγραμμα της Κύπρου η Ryanair.

Ειδικότερα, σε διάσκεψη Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα στη Λευκωσία, η Ryanair, ανακοίνωσε το μεγαλύτερο πρόγραμμα της στην Κύπρο με 41 δρομολόγια για το καλοκαίρι του 2023, συμπεριλαμβανομένων 5 νέων δρομολογίων από την Πάφο προς διάφορους προορισμούς όπως η Νάπολη και η Τουλούζη.

Την ίδια ώρα η Ryanair ανακοίνωσε ότι ο στόλος της εταιρείας με έδρα την Πάφο θα αυξηθεί σε 4 αεροσκάφη, δύο από τα οποία θα είναι αεροσκάφη boeing 737-8-200 “Gamechanger” που προσφέρουν 4% περισσότερες θέσεις, καίνε 16% λιγότερα καύσιμα και δημιουργούν 40% λιγότερες εκπομπές θορύβου. Η επένδυση της Ryanair συνολικού ύψους άνω των 400 εκατομμυρίων δολαρίων στην Κύπρο στηρίζει 120 υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και 1500 έμμεσες θέσεις εργασίας στο αεροδρόμιο Πάφου.

Για να γιορτάσει αυτό το ρεκόρ καλοκαιρινού προγράμματος της Κύπρου, η Ryanair ξεκινά μια προσφορά πώλησης θέσεων με ναύλους διαθέσιμους από μόλις €29,99 για ταξίδια μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου 2023 για τα οποία πρέπει να γίνει κράτηση μέχρι τα μεσάνυχτα της 23ης Νοεμβρίου 2022 μέσω της ιστοσελίδα www.ryanair.com(link is external).

Ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, Τζέισον ΜακΓκίνες αναφερόμενος στο πρόγραμμα του καλοκαιριού έκανε λόγο για πάνω από 260 εβδομαδιαίες πτήσεις σε 41 δρομολόγια συμπεριλαμβανομένων πέντε νέων θερινών δρομολογίων από Πάφο προς Αθήνα (2), Μπορντό(2), Νάπολη(2), Πόζναν(2) και Τουλούζη(2) καθώς και ακόμη περισσότερες πτήσεις σε εφτά άλλα δρομολόγια προς Αυστρία, Ελλάδα, Ισραήλ, Λιθουανία και Πολωνία.

Μιλώντας στα πλαίσια της διάσκεψης, ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ανέφερε ότι η Κύπρος διεισδύει σε νέες αγορές με τη συμβολή της Ryanair. Η κίνηση αυτή της εταιρείας, πρόσθεσε, δείχνει ότι πλέον η Κύπρος χαίρει εμπιστοσύνης από τους συνεργάτες της. Παράλληλα, ο κ. Περδίος τόνισε το πόσο σημαντικά αποδεικνύονται τα κίνητρα προς τις αεροπορικές εταιρείες ώστε αυτές να ενισχύσουν τις πτήσεις τους προς το νησί μας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος τόνισε ότι το αεροδρόμιο της Πάφου είναι από τα λίγα που παρουσιάζει αυξημένη κίνηση σε σχέση με το 2019, επισημαίνοντας και αυτός με τη σειρά του τη σημασία των κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες. Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών αναφέρθηκε σε περαιτέρω μειώσεις των χρεώσεων στα αεροδρόμια μας που ωφελούν τις αεροπορικές εταιρείες, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά την Ryanair θα ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες που θα θελήσουν να επενδύσουν στην Κύπρο.

Τέλος, η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου σημείωσε ότι η προσθήκη ενός τέταρτου αεροσκάφους κάνει ισχυρότερη την παρουσία της Ryanair στην Κύπρο και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα νέα δρομολόγια καθώς και το υφιστάμενο πρόγραμμα θα έχουν συμβολή στην ανάκαμψη και ανάπτυξη των αεροδρομίων, της Πάφου, της τουριστικής βιομηχανίας και της οικονομίας της χώρας.Κύριες Ειδήσεις

Translate »