Φτιάξτε τη δική σου σανγκρία με το κατάλληλο κρασί


Ο συνδυασμός των φρούτων με το κρασί που μας δίνει τη σανγκρία, μόνο δροσιά και άρωμα θα μπορούσε να μας χαρίσει.Όσο κι αν η σκέψη μοιάζει απλή (λίγο κόκκινο κρασί με μερικά κομμένα φρούτα), η φιλοσοφία της σαγκρία κρύβει πολλά μυστικά που πρέπει να ξέρουμε. Ας τα πάρουμε από την αρχή.

 

Το Laraka Going Out με συγκέντρωσε κάποιες

ουσιαστικές πληροφορίες σχετικά με το sangria και σας ενημερώνει 

 

Με βασικό συστατικό το Κόκκινο κρασί

Αποτέλεσμα εικόνας για sangria με κοκκινο κρασι
Η παραδοσιακή ισπανική εκδοχή της σαγκρία χρησιμοποιεί κρασί απόTempranillo, το σταφύλι που είναι υπεύθυνο για τα περίφημα κόκκινα της περιοχής Rioja. Μπορείτε αντί γι’ αυτό να χρησιμοποιήσετε το δικό σας αγαπημένο στη θέση του, σε οποιαδήποτε σαγκρία με κόκκινο κρασί. Απλώς μην ξεχνάτε ότι δεν συμπεριφέρονται όλα τα κόκκινα το ίδιο καλά σε τέτοιες μίξεις. Για μια καλή αρμονία στη σαγκρία σας, επιλέξτε ξηρά κόκκινα κρασιά που έχουν φρουτώδη κατεύθυνση στη γεύση και το άρωμα. Αποφύγετε τα πιο παλιαωμένα κόκκινα, που συνήθως είναι πολύ ντελικάτα για συνδυασμούς, τα τανικά κρασιά με στυφή και πικρή γεύση και τα πολύπλοκα κρασιά που συνήθως είναι πιο ακριβά και είναι καλύτερο να καταναλώνονται μόνα τους.

 

Με βασικό συστατικό τον Αφρώδης οίνος

Αποτέλεσμα εικόνας για sangria με Αφρώδη οίνο
Αν θέλετε να φτιάξετε μια πιο «παιχνιδιάρικη» σαγκρία, το αφρώδες κρασί μπορεί να είναι το κλειδί ενός επιτυχημένου αποτελέσματος. Όπως και με τα απλά κρασιά, οι απλές και φρουτώδεις επιλογές, όπως ένα ιταλικό Prosecco ή ένα ισπανικό Cava, θα «δουλέψουν» καλά με τα φρούτα. Τα περισσότερα αφρώδη κρασιά ταιριάζουν σε συνταγές με σαγκρία για λευκά και τα αφρώδη ροζέ μπορούν να αντικαταστήσουν τα απλά ροζέ κρασιά. Το σημαντικό εδώ είναι το πώς θα ετοιμάσετε τη συνταγή, με την καλύτερη λύση να είναι η ανάμειξη πρώτα των υλικών σας κι έπειτα η προσθήκη κρασιού, έτσι ώστε να μην χαθούν οι φυσαλίδες του από την παρατεταμένη παραμονή με τα φρούτα.

Με βασικό συστατικό το Λευκό κρασί

Αποτέλεσμα εικόνας για sangria με Λευκό κρασί
Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν, καθώς είναι πιο περίπλοκο να βρει κάποιος το σωστό συνδυασμό λευκού κρασιού και φρούτων για μια σαγκρία. Αυτό οφείλεται στο ότι τα λευκά κρασιά τείνουν να βγάζουν τη φρουτώδη πλευρά τους περισσότερο, γι’ αυτό πρέπει να δώσετε προσοχή στο τι σταφύλια έχουν χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή τους. Ένα Sauvignon Blanc, για παράδειγμα, με αρώματα κίτρου, μπορεί να μην ταιριάξει καλά με lime και λεμόνι, δίνοντας ένα αρκετά ξινό αποτέλεσμα. Θα χρειαστεί να πειραματιστείτε λίγο με ελαφριά κρασιά, όπως ένα «μη-δρύινο» Chardonnay. Όπως και με τις συνταγές για σαγκρία με κόκκινο κρασί, έτσι κι εδώ πρέπει να επιλέγετε απλά και γευστικά λευκά και να αποφύγετε τα παλαιωμένα, ακριβά και πολύπλοκα κρασιά, αλλά και αυτά με “γεμάτο” σώμα.

 Πάμε για μια γευστική-πειραματική δοκιμή;



Κύριες Ειδήσεις





Translate »