Το 2ο Φεστιβάλ Ψαριού αγκαλιάστηκε από το κοινό σημειώνοντας τεράστια επιτυχία


Πηγή: www.avant-garde.com.cy

Το Ζύγι, το χωριό συνώνυμο του ψαριού πραγματοποίησε μία μοναδική γιορτή

 

Το κοινοτικό Συμβούλιο Ζυγίου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του σε όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του το 2ο Φεστιβάλ Ψαριού στο Ζύγι. Πλήθος κόσμου από όλη την Κύπρο κατέφθασε από νωρίς το απόγευμα.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε  στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου Ζυγίου όπου στήθηκαν περίπτερα επίδειξης δραστηριοτήτων των ψαράδων, όπως ράψιμο δικτύων, παραγάδι, δόλωμα, μεταποίηση σαρδέλας, φιλετάρισμα ψαριού, καθώς και έκθεση ομοιωμάτων ψαριών. Το βιωματικό εργαστήριο για παιδιά κέρδισε τις εντυπώσεις με τα παιδάκια να αναμένουν σε ουρές για να έχουν μια θέση στο εργαστήριο.

Ο Σεφ Χρίστος Χρστοδούλου και η τηλεμαγείρισσα Χρύσω Λέφου χρησιμοποίησαν τα μαγειρικά τους φίλτρα και εκτόξευσαν τις γεύσεις στα ύψη με «κύριο πιάτο» την ψαρόσουπα.

1

Τα πλεούμενα πηγαινοέρχονταν μέχρι αργά το βράδυ για να προσφέρουν τις ονειρεμένες βαρκάδες και  να ικανοποιήσουν όσον το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες.

Η Βάσω Νικολή με το σχήμα Αιγαιοπελαγίτικα και το μουσικό σχήμα Μινωίτες διασκέδασαν  παρέα με τους έμπειρους  χορευτές του χοροδιδασκάλου Μάριου Πατσιά και ξεσήκωσαν τον κόσμο.

6

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Αννίτα Δημητρίου έσυρε τον χορό και μαγείρεψε παρέα με τους σεφ μακαρόνια του σκλινιτζιού με λεοντόψαρο.

6

Η πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Ζυγίου κ. Γεωργία Μιχαήλ εκφράζει τις θερμές τις ευχαριστίες στην πρόεδρο της ΒτΑ που έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα της, τον  Σύνδεσμο Επαγγελματιών ψαράδων Ζυγίου για την στήριξη και την Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου για την χορηγία.

Το Έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας 2014 -2020) και από την Κυπριακή Δημοκρατία.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »