Το «Μουσείο Μέλισσας και Κεντήματος» στο Κάτω Δρύς σας προσκαλεί σε μια γευστολογική εμπειρία


Το «Μουσείο Μέλισσας και Κεντήματος» καλωσορίζει το Σεπτέμβρη,  με μια εκδήλωση στο χώρο του προσφέροντας στο κοινό πίττα με το μέλι ή αλλιώς κηρήθρα.

 

Η κηρήθρα είναι προϊόν της  μέλισσας το οποίο αποτελείται από εξάγωνα κέρινα κελιά στα οποία οι μέλισσες αποθηκεύουν μέλι και γύρη. Η κηρήθρα αποτελεί το  πρώτο παράγωγο που εξάγουν οι μελισσοκόμοι κατά την έναρξη της μελισσοκομικής τους εργασίας και αποτελεί ένα επιδόρπιο με ευεργετικές ιδιότητες.

Στην Κύπρο έχουν καταγραφεί 120 λουλούδια από τα οποία οι μέλισσες παίρνουν το νέκταρ για να το μετατρέψουν σε μέλι. Το Κάτω Δρυ έχει το πλεονέκτημα να συγκεντρώνει τα 117 από τα 120 μελισσοκομικά φυτά της Κύπρου. Οι ευεργετικές βροχές της τελευταίας χρονιάς, έχουν χαρίσει στο νησί μας πλούσια ανθοφορία με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος άφθονη και εξαιρετικής  ποιότητας παραγωγή μελιού.

Οι μέλισσες διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να συλλέξουν το νέκταρ και οι μελισσοκόμοι εργάζονται αδιάκοπα  για να προστατεύσουν τις μέλισσες τους από όλους τους κινδύνους. Η εποχή του τρύγου διαρκεί από το μήνα Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβρη όπου οι μελισσοκόμοι συλλέγουν τα αποθέματα μελιού.

Τα μελισσοκομικά μας παράγωγα φέρουν στις ετικέτες τους το σήμα πιστοποίησης που παραχωρήθηκε από τον «Παγκύπριο Σύνδεσμο Μελισσοκόμων» ως ένδειξη 100% γνήσιου κυπριακού προϊόντος.

Το «Μουσείο Μέλισσας και Κεντήματος»  που βρίσκεται στο χωριό Κάτω Δρυς, θα είναι ανοικτό το Σάββατο 7/9/19 από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 και θα προσφέρει κηρήθρα με το μέλι.

Μέρος του Μουσείου θα είναι ανοικτό και η είσοδος ελεύθερη. 

Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητόΗ εικόνα ίσως περιέχει: ποτό και εσωτερικός χώροςΗ εικόνα ίσως περιέχει: πίνακας και εσωτερικός χώρος

 

 

 

 

 

 

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »