Το δικό τους πάρκο αποκτούν οι σκύλοι στη Λάρνακα [ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟΣ]


Πηγή: ant1.com.cy

 

«Οι σκύλοι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της οικογένειας, της καθημερινότητας, και έχουμε ευθύνη να δώσουμε επιλογές στους αγαπημένους μας φίλους» σημείωσε στο ant1.com.cy ο Δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας.

 

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η παράδοση του πρώτου πάρκου σκύλων στην πόλη της Λάρνακας. Οι πυρετώδεις προετοιμασίες φτάνουν στο τέλος τους, με τις εκτιμήσεις του Δήμου να κάνουν λόγο πως τέλος του τρέχοντος μήνα, οι τετράποδοι φίλοι των ανθρώπων, θα αποκτήσουν το δικό τους χώρο.

Με ιδιαίτερη ανυπομονησία αναμένουν μάλιστα το γεγονός αυτό οι δημότες της Λάρνακας, με το δήμαρχο της πόλης, Ανδρέα Βύρα, να δηλώνει στο ant1.com.cy πως « ο κόσμος πριν ακόμα ξεκινήσει, το έχει αγκαλιάσει».

«Οι σκύλοι είναι ένα σημαντικό κομμάτι της οικογένειας, της καθημερινότητας, και έχουμε ευθύνη να δώσουμε επιλογές, και στους δημότες αλλά και στους αγαπημένους μας φίλους» σημείωσε ο κ. Βύρας, με τον οποίο πραγματοποιήσαμε «αυτοψία» στο χώρο, λίγες μόλις ημέρες πριν αυτός παραδοθεί προς χρήση στους καλύτερους και πιο πιστούς φίλους του ανθρώπου.

 

 

Τοποθετημένο σε ένα στρατηγικό σημείο της πόλης της Λάρνακας, λίγα μόλις λεπτά από το σήμα κατατεθέν της πόλης, τις γνωστές σε όλες Φοινικούδες, και στην «καρδιά» του παραλιακού μετώπου της περιοχής Μακένζι, στο υπό ανέγερση πάρκο σκύλων, οι δημότες της πόλης, και όχι μόνο, μπορούν να συνδυάσουν μια σειρά δραστηριοτήτων.

Το πάρκο σκύλων της Λάρνακας, θα έχει περίφραξη για καλύτερη ασφάλεια τόσο των σκύλων όσο και των συνοδών τους, ενώ έχουν ήδη τοποθετηθεί τα πρώτα «παιχνίδια» για τους τετράποδους φίλους, ως επίσης παγκάκια και στέγαστρα για τους ιδιοκτήτες τους.

Έχει παράλληλα τοποθετηθεί και σύστημα φωτισμού, ενώ σύμφωνα με τον κ. Βύρα, υπάρχει πρόνοια διαχωρισμού του πάρκου στα δυο, αν παραστεί ανάγκη στο μέλλον για να διαχωρίζονται τα μεγαλόσωμα από τα μικρόσωμα σκυλάκια.

 

Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Βύρα, όσοι πολίτες επισκέπτονται τον χώρο για να δώσουν χαρά στα αγαπημένα τους σκυλάκια, θα εξαιρούνται της υποχρέωσης να καταβάλουν αντιμισθία στον παρακείμενο δημοτικό χώρο στάθμευσης. Είναι μια εξυπηρέτηση, και μια ακόμη «προσφορά» του δήμου, όπως μας ανέφερε ο. Βύρας.

Ο προγραμματισμός ωστόσο του Δήμου για ακόμη περισσότερους παρόμοιους χώρους δεν σταματά εδώ. Σύμφωνα με το δήμαρχο Λάρνακας « ήδη το επόμενο πάρκο προγραμματίζεται στην ευρύτερη ανάπλαση του Παττιχείου δάσους. Μια περιοχή διαμάντι για τη Λάρνακα, στην οποία προχωρούμε στη συνολική αναβάθμιση του δάσους, όπου μέσα στα πολλά άλλα που προετοιμάζουμε, θα υπάρχει και ακόμα ένα πάρκο για τους σκύλους».

 

Τέτοιες ενέργειες και πράξεις, αποκτούν εν μέσω πανδημίας μια περισσότερη δυναμική και αξία. Οι περιορισμοί και οι στερήσεις που ο κορωνοϊός επιβάλλει εδώ και ένα χρόνο, επιβάλλεται να ανακτηθούν μέσα από την προσφορά και τον ανθρωπισμό. Ο κ. Βύρας, στέλνει το δικό του μήνυμα, εξ΄αφορμής της αξιέπαινης αυτής πρωτοβουλίας.

« Η ζωή συνεχίζεται, και θα έρθουν καλύτερες μέρες. Για αυτό εξάλλου προγραμματιζόμαστε. Για αυτές τις καλύτερες ημέρες».

Σημειώνεται πως στο πάρκο σκύλων, θα ισχύουν οι περιορισμοί που επιβάλλονται από την νομοθεσία ως προς ορισμένες κατηγορίες σκύλων, όπως είναι σκυλιά που ανήκουν στις φυλές Pit Bull ή American Pit Bull, Japanese Tosca, Dogo Argentino, Fila Brazileiro.

 









Κύριες Ειδήσεις





Translate »