Τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της ποδηλασίας στο Cyprus Sunshine Cup


Η Κύπρος υποδέχεται μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της ποδηλασίας, σε έναν από τους σημαντικότερους αγώνες Mountain Bike στον κόσμο στο πλαίσιο του 23ου Cyprus Sunshine Cup.

 

Ανάμεσα στα μεγάλα ονόματα που θα παρελάσουν στην Κύπρο τις επόμενες μέρες βρίσκονται οι Jaroslav Kulhavy (Χρυσός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο 2012 και Αργυρός στο Ρίο το 2016 – Μετρά ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τρία Πρωταθλήματα Ευρώπης), ο Αμερικανός Howard Grotts (τρία πρωταθλήματα ΗΠΑ ενώ πέρσι μαζί με τον Kulhavy ήταν οι νικητές του Cape Epic, του δυσκολότερου αγώνα Mountain Bike στον κόσμο), η Ολλανδέζα Anna Van Der Breggen (Χρυσή Ολυμπιονίκης στο Ρίο, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2018), η Δανέζα Annika Langvad (πέντε φορές Παγκόσμια Πρωταθλήτρια συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και είναι η πολυνίκης των «Αυξεντείων» αφού μετρά τρεις πρωτιές) και η Βελγίδα πρωταθλήτρια Githa Michiels (συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και τερμάτισε στην τρίτη θέση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2018 – Νικήτρια των «Αυξεντείων» το 2017).

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση των διοργανωτών, ο αγώνας – ορόσημο της ποδηλασίας στην Κύπρο χωρίζεται σε δύο μέρη, με το πρώτο τα «Αυξέντεια», να διεξάγεται μεταξύ 21-24 Φεβρουαρίου και το δεύτερο στις 3 Μαρτίου στην αρχαίας πόλη της Αμαθούντας.

 

Το Cyprus Sunshine Cup είναι μία διοργάνωση της Activate Cyprus σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας και Υπό την Αιγίδα του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

 

Ειδικότερα, το πρώτο μέρος του Cyprus Sunshine Cup, τα «Αυξέντεια», διεξάγονται 21-24 Φεβρουαρίου. Η πρώτη δοκιμασία για τους ποδηλάτες την Πέμπτη (21/2) είναι ατομική χρονομέτρηση.

 

Οι αθλητές θα ξεκινήσουν από τα Λεύκαρα και θα διανύσουν 13.8χλμ για να καταλήξουν στη Σκαρίνου. Την Τετάρτη (22/2), σε αγώνα point to point, οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν στα Λεύκαρα διανύοντας 52χλμ με συνολική ανάβαση 1.820μ.

 

Η επόμενη ημέρα επιφυλάσσει ακόμα περισσότερες δυσκολίες για τους αθλητές, αφού θα διανύσουν 61χλμ με συνολική ανάβαση 1.916μ, με αφετηρία και τερματισμό τον Λυθροδόντα. Στην τέταρτη και τελευταία μέρα των «Αυξεντείων» ο αγώνας θα είναι Cross Country και θα λάβει χώρα στη Μάντρα του Καμπιού.

 

Το δεύτερο μέρος του Cyprus Sunshine Cup θα είναι και πάλι Cross Country και θα διεξαχθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου στην Αρχαία πόλη της Αμαθούντας.

 

Οι διαγωνιζόμενοι του Cyprus Sunshine Cup 2019 θα χωριστούν σε διάφορες κατηγορίες, σύμφωνα με την ηλικία τους αλλά και το αγωνιστικό τους επίπεδο. Όσοι κατέχουν το δίπλωμα της Παγκόσμιας Ποδηλατικής Ομοσπονδίας (UCI) θα αγωνίζονται στις κατηγορίες Men/ Women Elite αν είναι από 19 ετών και πάνω και στις κατηγορίες Junior Men/ Women αν είναι από 17 μέχρι 18 ετών.

 

Οι ποδηλάτες που δεν κατέχουν το δίπλωμα θα αγωνίζονται στις κατηγορίες Men/Women από 19-29 ετών, Masters 1 Men/Women 30-39 ετών, Masters 2 Men/Women από 40 μέχρι 49 ετών και Masters 3 για ποδηλάτες από 50 ετών και πάνω.

 

Στο δεύτερο μέρος του Cyprus Sunshine Cup στην πόλη της Αρχαίας Αμαθούντας, θα ισχύουν οι πιο πάνω κατηγορίες και θα εισαχθούν επίσης και οι κατηγορίες Cadet Boys/Girls U15 για αγόρια και κορίτσια από 13-14 ετών και Cadet Boys and Girls U17 για αγόρια και κορίτσια από 15-16 ετών. Σε όλες τις αγωνιστικές ημέρες, οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τις ίδιες διαδρομές ανεξαρτήτως κατηγορίας.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ



Κύριες Ειδήσεις





Translate »