Συνεχίζονται τα έργα στην Πλατεία Ζουχούρι


Συνεχίζονται τα Έργα για την ανάπλαση της πλατείας Ζουχούρι στην πόλη μας. Ένα έργο που θα συνδέεται άμεσα με την Πλατεία Αγίου Λαζάρου και τη Δημοτική Αγορά, θα φέρει άλλη πνοή στο κέντρο της πόλης.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες της ιστοσελίδας μας οι εργασίες είναι σε πλήρη εξέλιξη με στόχο να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και το έργο να παραδοθεί στην ώρα του.

Το εμπορικό κέντρο άρχισε να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης και σύντομα θα είναι ανοιχτό για τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης μας.

Σας παρουσιάζουμε τη νέα όψη της πλατείας Ζουχούρι η οποία εντυπωσιάζει

Σημειώνεται ότι το τέμενος Ζουχούρι και το συγκρότημα οικοδομών, που είναι κυρίως καταστήματα, είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαία μνημεία της Λάρνακας. Βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Κλεάνθη Καλογερά, Παύλου Βαλσαμάκη και Νικολάου Ρώσσου και ολόκληρο το συγκρότημα έχει κηρυχθεί αρχαίο μνημείο Πίνακα Β’ από το Τμήμα Αρχαιοτήτων.

Ο υπό ανάπλαση χώρος βρίσκεται μεταξύ του τεμένους Μπουγιούκ, που είναι το μεγάλο τζαμί απέναντι από το Μεσαιωνικό Κάστρο, και του Ιερού Ναού Αγίου Λαζάρου. Κτίστηκε στα μέσα του 19ου αιώνα και ήταν θρησκευτικός χώρος για τους Μουσουλμάνους.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »