Στο τραπέζι η επίσπευση ανοίγματος εσωτερικών χώρων


Πηγή: reporter.com.cy

 

Η βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας, οι μαζικοί εμβολιασμοί και η εισαγωγή του μέτρου του Safe pass, που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας, έφερε στο τραπέζι σκέψεις για επιπρόσθετες χαλαρώσεις, που στόχο θα έχουν κυρίως την τόνωση της ψυχολογίας του κόσμου.

Το πρώτο είναι η αλλαγή της ώρας της νυκτερινής απαγόρευσης που γίνονται σκέψεις να ξεκινά τα μεσάνυκτα αντί από τις 11 το βράδυ, με ισχύ της να παραμένει μέχρι τις πέντε το πρωί. Πρόκειται για μία εισήγηση που έχει κερδίσει έδαφος τις τελευταίες ημέρες, λόγω της συνεχόμενης βελτίωσης των επιδημιολογικών δεδομένων, λόγω του lockdown και των εμβολιασμών.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Alpha ο υπουργός Υγείας, επιβεβαίωσε ότι γίνονται σκέψεις για επιπρόσθετες χαλαρώσεις, λέγοντας πως αυτές θα έχουν ως στόχο τη ψυχολογία του κόσμου. Ανέφερε δε ότι μία από τις εισηγήσεις είναι και αυτή για μετακίνηση του κέρφιου τα μεσάνυκτα, κάτι που όπως σημείωσε, εάν εφαρμοστεί δεν θα επηρεάσει τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Αξιολογείται αυτή η εισήγηση. Αντιλαμβάνεστε ότι το να πάει από τις 11 στις 12 η απαγόρευση, δεν θα έχει κάποια ουσιαστική επίδραση στα επιδημιολογικά δεδομένα, θα έχει όμως στην ψυχολογία του κόσμου. Οπόταν ναι ,είναι κάτι που εξετάζουμε».

Ενώπιον του Υπουργού Υγείας υπάρχει και εισήγηση για άνοιγμα των εσωτερικών χώρων των χώρων εστίασης στις 24 Μαΐου αντί την πρώτη Ιουνίου, αίτημα που επίσης εξετάζεται.

«Εμάς η πρόθεσή μας είναι ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα, να αναπροσαρμόζουμε και τα μέτρα, επειδή λαμβάνουμε υπόψη και τη ψυχολογία του κόσμου», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι εάν το επιτρέπει η επιδημιολογική εικόνα, θα υπάρξουν νέες χαλαρώσεις.

«Όπως δείξαμε και σε άλλες περιπτώσεις, εάν τα επιδημιολογικά δεδομένα συνεχίζουν να είναι ενθαρρυντικά, όπως δείχνουν τις τελευταίες ημέρες, υπάρχει πρόθεση βελτίωσης των υφιστάμενων περιορισμών ή μέτρων. Το τι ακριβώς, είναι κάτι που θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Ιωάννου.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »