Σήμερα το 7ο Φεστιβάλ Καλαθοπλεκτικής και Παραδοσιακής Κουλτούρας στα Λιβάδια


Στους απόδημους Λιβαδιώτες αφιερώνει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Λιβαδιών το Φεστιβάλ Καλαθοπλεκτικής και Παραδοσιακής Κουλτούρας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 20:30 στην Πλατεία Αγνοουμένων με δωρεάν είσοδο για όλους.

 

Ο Δήμος Λιβαδιών προχώρησε σε χαρτογράφηση των απόδημων του εντός και εκτός Κύπρου και επικοινωνεί μαζί τους μέσω της εφημερίδας, δια της οποίας τους ενημερώνει για τα Δημοτικά νέα.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παρουσίαση κυπριακών παραδοσιακών επαγγελμάτων, κέρασμα φρέσκου χαλουμιού και αναρής καθώς και άλλων κυπριακών εδεσμάτων που θα παρασκευάζονται εκείνη την ώρα, μουσική, χορό και θεατρικές  ποιητάρικες παρεμβάσεις από τον θεατρικό εργαστήρι του Δήμου Λιβαδιών.

Οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με συναυλία του Μιχάλη Χατζημιχαήλ και της Άντρης Καραντώνης.

Επίσης θα υπάρχουν 3 συνεργεία καλαθοπλεκτικής που θα διηγούνται και θα δείχνουν στον κόσμο πως κατασκευάζονται τα καλάθια.  Το μουσείο καλαθοπλεκτικής  που βρίσκεται δίπλα από την πλατεία θα είναι ανοικτό για όποιον επιθυμεί να το επισκεφθεί.

Η καλαθοπλεκτική αποτελεί παράδοση για τα Λιβάδια και το Φεστιβάλ Καλαθοπλεκτικής είναι συνδεδεμένο με την ιστορία των Λιβαδιών.

 

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »