Πήγαμε είδαμε την ταινία Beauty And The Beast…η κριτική μας


Οι live action μεταφορές από διάσημες παιδικές ταινίες είναι πολύ στην μόδα τελευταία, με πολλές κλασικές ταινίες να επανέρχονται για να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νέοι, ενώ η ταινία Beauty And The Beast είναι μια ακόμα πολυαναμενόμενη.

Η Μπελ (Emma Watson) είναι μια νεαρή κοπέλα που φυλακίζεται από το Τέρας στο κάστρο του, ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωση του πατέρα της, Μωρίς (Kevin Kline). Παρά τον φόβο της, γίνεται φίλη με το στοιχειωμένο προσωπικό του κάστρου και μαθαίνει να προσπερνά την εξωτερική εμφάνιση του Τέρατος (Dan Stevens), διακρίνοντας την αληθινή καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του. Εν τω μεταξύ, ένας κυνηγός που ακούει στο όνομα Γκαστόν (Luke Evans) έχει βαλθεί να παντρευτεί την Μπελ, αλλά και να κατατροπώσει το Τέρας με κάθε κόστος.

Tην ενημέρωση χορηγεί η υπηρεσία Λάρνακα e-Business

Το τι περιμένεις από την ταινία Beauty And The Beast είναι ξεκάθαρο από την αρχή (φαίνεται άλλωστε και από το trailer) και σίγουρα θέλει να προσφέρει νοσταλγικές στιγμές και να αναβιώσει «ζωντανά» ένα από τα καλύτερα animation όλων των εποχών.

Και πραγματικά οπτικά είναι έξοχη και γενικότερα straight to the point, μιας και καταφέρνει με ανά στιγμές εντυπωσιακό τρόπο να δώσει ζωντάνια, σκοτεινό κλίμα και ότι χρειάζεται σε μια παραγωγή αν μη τι άλλο εντυπωσιακή και εξαιρετικά προσεγμένη.

Έχει δοθεί τεράστια προσοχή στα ειδικά εφέ κατά κύριο λόγο, με ελάχιστες σκηνές να δείχνουν ότι είναι επεξεργασμένα, καθότι στην συντριπτική πλειοψηφία της ταινίας, νομίζεις πως όλα όσα βλέπεις είναι πραγματικά, με την δουλειά που έχει γίνει.

Υπάρχουν λίγα σημεία στο πρώτο μέρος που χρειάζονταν κάποιες διορθώσεις στο σεναριακό κομμάτι (δεν έχει γίνει αλλαγή στο στόρι, αλλά είναι πως τα διαχειρίζεται ο σκηνοθέτης), ωστόσο από ένα σημείο και μετά όλα λειτουργούν υπέροχα και πραγματικά η ταινία προσφέρει πολλά από αυτά που περιμένεις.

Σε άλλες ταινίες μπορεί αυτό να αποτελεί πρόβλημα, ωστόσο εδώ δεν αποδεικνύεται η υπερφορτωμένη, έχει πολλές σκηνές που θα θυμάσαι από την συγκεκριμένη προσπάθεια, μιας και όλα γίνονται μελετημένη, προσεκτικά και φυσικά με εμβάθυνση.

Πραγματικά από ένα σημείο και μετά τα 127 λεπτά σου φαίνονται λίγα και θα ήθελες παραπάνω, σε μια ταινία που καταφέρνει να προσδώσει με τον δικό της μοναδικό τρόπο τις αρετές του παραμυθιού και να αποδείξει ότι δεν είναι όλα αρπαχτή στην εποχή μας.

Όσο μεγάλο budget και αν διαθέτει η ταινία και εντυπωσιακή οπτικά να είναι, αν δεν είχε καλό καστ σίγουρα δεν θα μπορούσε να πετύχει, με το πρωταγωνιστικό δίδυμο να είναι ικανοποιητικό, τον Luke Evans να είναι οκ ως Gaston (θεωρώ ότι μπορούσε και καλύτερα), ενώ και οι υπόλοιποι χαρακτήρες είναι πραγματικά διασκεδαστικοί και ενδιαφέροντες.

Χωρίς περιττές εισαγωγές και φανφάρες (δεν χρειάζονται άλλωστε) έχει μια ωραία ανάπτυξη χαρακτήρων, εντυπωσιακά κουστούμια, σκηνικά και γενικότερα μια παραγωγή για Όσκαρ, χιούμορ όποτε χρειάζεται σε μια πολύ διασκεδαστική ταινία.

Δεν χρειάζεται να πούμε περισσότερα για την ταινία Beauty And The Beast που είναι μια ταινία η οποία σίγουρα θα προσφέρει αναμνήσεις στους παλιούς και θα γνωρίσει πράγματα στους νέους (αν έχετε παιδιά, βάλτε τους και το animation), γεμάτη συγκίνηση, νοσταλγία και όλα όσα περιμένεις από αυτή την αξιομνημόνευτη προσπάθεια.

 

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »