Πέντε φεστιβάλ που δεν πρέπει να χάσεις αυτήν την βδομάδα


Αυτά είναι τα καλύτερα φεστιβάλ που γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

 

 

Υποδεχθήκαμε κιόλας το Μάιο, ένα μήνα με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, τόσο μουσικές όσο και πολιστιστικές, αλλά και φεστιβάλ που -κυριολεκτικά και μεταφορικά- θα μας φέρουν την άνοιξη!

Στ’ ακόλουθα λοιπόν φεστιβάλ, θα μάθεις πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, θα έρθεις σε επαφή με τη φύση, θα δοκιμάσεις κυπριακές γεύσεις και θα περάσεις υπέροχα!

Διάβασε πιο κάτω τι θα περιλαμβάνουν και γιατί πρέπει να πας! 

 

Larnaca “Europe Square Food Festival” 2019

Παρασκευή 10 & Σάββατο 11 Μαΐου, Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα, 16.00

 

Στο πλαίσιο της Μέρας της Ευρώπης, διοργανώνεται το Larnaca “Europe Square Food Festival” 2019, σκοπός του οποίου είναι η προώθηση της ευρωπαϊκής ιδέας, της πολυπολιτισμικής κουλτούρας και της γνωριμίας των γεύσεων που ζουν ανάμεσά μας. Το Φεστιβάλ, στοχεύει να μεταδώσει κοινωνικά μηνύματα, ψυχαγωγία στην κοινωνία της πόλης, σε ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Μάλιστα σημαντικό μέρος των εσόδων θα ενισχύσουν το πολύ σημαντικο έργο της EUROPA DONNA CYPRUS.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν, ενώ θα υπάρχουν ακούσματα από διάφορα μέρη της Ευρώπης από σχήματα και Dj (με πολύ ήπιο ήχο), χορευτικά σόου από ντόπια και ξένα συγκροτήματα, περίπτερα ενημέρωσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση (σε συνεργασία με το σπίτι της Ευρώπης στην Κύπρο), περίπτερο προβολής της δράσης της EUROPA DONNA CYPRUS και πολλά αλλά.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

 

Φεστιβάλ Μαγιάτικα Γαϊδουράκια

 Κυριακή 12 Μαΐου, Golden Donkey Farm, Σκαρίνου, Λάρνακα, 11.00-19.00

 

Ο Μάιος είναι ο μήνας που γιορτάζουν τα γαϊδουράκια.  Στην Golden Donkeys Farm στη Σκαρίνου ετοιμάζουν και φέτος μια διαφορετική γιορτή, με πολλές δραστηριότητες και εκπλήξεις για μιρκούς και μεγάλους. Στο πλαίσιο μάλιστα της γιορτής θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμός στολίσματος γαϊδουριού. Φέρτε λουλούδια, κορδέλες, καπέλα ή ότι άλλο θέλετε για να στολίσετε ένα από τα γαϊδουράκια μας. Θα δοθούν βραβεία. Θα μπορείς να «Γίνεις νονός» και να βαφτίσεις ένα γαϊδουράκι. Πάμε να δώσουμε ονόματα στα νεογέννητα της φάρμας. Θα υάρχουν ακόμα δραστηριότητες όπως Face painting, Βόλτες με γαϊδουράκια για παιδιά, ο Πιερής Γεωργιάδης μας εξιστορεί την παλιά σχέση ανθρώπων-γαϊδουριών με τίτλο «Τα γαϊδουράκια στη ζωή μας», θα στηθεί ακόμα και μπουφές με λαχταριστά παραδοσιακά φαγητά. Επιπλέον σημείωσε παραδοσιακούς χορούς με τον Πολιτιστικό Όμιλο «Πέρκαλλος», αλλά δοκίμασε προτού φύγεις και το γάλα γαϊδούρας και τα προϊόντα που φτιάχνονται με αυτό.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

 

2ο Φεστιβάλ Αγκινάρας

Κυριακή 12 Μαΐου, Κίτι, επ. Λάρνακας

Ένα ιδιαίτερο λαχανικό που κάποιοι λατρεύουν και άλλοι όχι τόσο γίνεται πρωταγωνιστής φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά σε ένα καινούργιο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί και φέτος τον Απρίλιο. Πρόκειται για το 2ο Φεστιβάλ Αγκινάρας το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου στην κεντρική πλατεία του χωριού Κίτι της επαρχίας Λάρνακας. Το φεστιβάλ αφιερώνεται σε ένα προιόν που παράγεται στο Κίτι, την αγκινάρα, προς τιμή της οποίας μάλιστα θα στήσουν μια μεγάλη γιορτή στην πλατεία με φαγητό, ποτό, μουσική και φυσικά τραγούδι και χορό.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

 

Φεστιβάλ Βιβλίου Λάρνακας

 Κυριακή 12 Μαϊου, Πλατεία Ευρώπης, Λάρνακα

 

 

Tο Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών – Press and Information Office, Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου / Youth Board of Cyprus, ο Larnaka Municipality – Δήμος Λάρνακας συνδιοργανώνουν το Φεστιβάλ Βιβλίου Λάρνακας, την Κυριακή 12 Μαϊου 2019, στην Πλατεία Ευρώπης. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται θεατρική παρουσίαση του παραμυθιού, Παραμυθονειρέματα, θεατράκια κ.ά., ενώ θα υπάρχει και ειδικά διαμορφωμένος χώρος με περίπτερα βιβλιοπωλείων, εκδοτών, παζαράκι μεταχειρισμένων βιβλίων, χώρος βιβλιοανάγνωσης, παιδικές  και άλλες δραστηριότητες.

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

 

Ανθεστήρια 2019

Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 6.00 μ.μ. κατά μήκος της Λεωφόρου Αθηνών (παραλιακό μέτωπο Φοινικούδων)

 

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη Γιορτή των Λουλουδιών, ο Δήμος Λάρνακας διοργανώνει τη γιορτή «Ανθεστήρια 2019».

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ

 

 



Κύριες Ειδήσεις





Translate »