Πάμε εκδρομή στο χωριό Καλαβασσός


Στο πανέμορφο χωριό Καλάβασσος στην επαρχία Λάρνακας και κοντά στον κόλπο του Ακρωτηρίου με 737 κατοίκους μόνο. Η περιοχή της Καλαβασού προνομιούχα από πολλές απόψεις και κυρίως λόγο του Βασιλικού ποταμού που εξασφάλιζε την άρδευση και ύδρευση αλλά και των μεταλλοφόρων της κοιτασμάτων, πυκνοκατοικήθηκε από τα αρχαιότατα χρόνια.

Η περιοχή αποτελεί σήμερα σημαντικότατο αρχαιολογικό χώρο. Ο συνοικισμός της Τέντας, καθώς και άλλοι συνοικισμοί που ανακαλύφθηκαν στην περιοχή παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το Boutique Hotel Library

 

Η κοιλάδα του Βασιλικού ποταμού, καθώς και ολόκληρη η γύρω περιοχή, θα πρέπει να ήταν δασωμένη και καταπράσινη σε παλαιότερες εποχές, πράγμα που έδωσε, σύμφωνα προς την επικρατέστερη ερμηνεία και την ονομασία του χωριού. Από την αρχαία ελληνική λέξη “βάσσα”, που σημαίνει δασώδης κοιλάδα προήλθε και η ονομασία της κοινότητας.Ο οικισμός της Καλαβασού υπήρχε κατά την περίοδο του Μεσαίωνα με την ίδια ονομασία και βρίσκεται σημειωμένος σε παλιούς χάρτες με την ονομασία Calavaso και Calavato.

Αποτέλεσμα εικόνας για εκκλησια καλαβασου

Η εκκλησιά του χωριού είναι αφιερωμένη στη Παναγία και δίπλα από αυτή υπάρχει αρχαίο νεκροταφείο. Στο χωριό υπάρχει επίσης και Τούρκικο Τζαμί.

Σήμερα η Καλαβασός είναι μια αναπτυσσόμενη κοινότητα με όλες τις ανέσεις που προσφέρει η σύγχρονη εποχή. Το χωριό δέχεται καθημερινά αρκετούς ξένους και ντόπιους επισκέπτες που θαυμάζουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές και τους αρχαιολογικούς χώρους της κοινότητας.

Που να μείνετε

Το παραδοσιακά κτισμένο Romios Apartments βρίσκεται στο χωριό Καλαβασός. Σε απόσταση 5 λεπτών με τα πόδια θα βρείτε εστιατόριο, καφέ και σούπερ μάρκετ. Διαθέτει καταλύματα με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων και βεράντα με θέα στον καταπράσινο κήπο.Τα δωμάτια είναι διακοσμημένα με πέτρινους τοίχους και ξύλινα δοκάρια καιμε  πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, καθιστικό και τραπεζαρία.

Αποστάσεις από το κατάλυμα

Το Romios Apartments απέχει 20 λεπτά οδικώς από τη Λεμεσό, ενώ το Διεθνές Αεροδρόμιο της Λάρνακας βρίσκεται σε απόσταση 30 λεπτών με το αυτοκίνητο. Το διάσημο Φράγμα Καλαβασού είναι σε απόσταση 15 χιλιομέτρων. Το χωριό Ζυγί και η παραλία Ακτή του Κυβερνήτη απέχουν μόλις 10 λεπτά με το αυτοκίνητο.

  Αυτήν την βδομάδα κάνουμε απόδραση στην Καλαβασό!



Κύριες Ειδήσεις





Translate »