Οι τρεις νέες και ενδιαφέρουσες ταινίες της βδομάδας


Πρεμιέρα για την ταινία “Bad Boys for Life”

Will Smith και Martin Lawrence ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους 16 χρονιά μετά! 

 

Will Smith και Martin Lawrence ενώνουν για ακόμα μια φορά τις δυνάμεις τους στο τρίτο και -μάλλον- τελευταίο μέρος της δημοφιλούς σειράς ταινιών δράσης ‘Bad Boys’, με τη σκηνοθεσία να αναλαμβάνουν οι Adil El Arbi και Bilall Fallah. 16 χρόνια μετά την προηγούμενη περιπέτειά τους, ο Marcus Burnett γίνεται τελικά αστυνομικός επιθεωρητής και ο Mike Lowrey βρίσκεται σε κρίση μέσης ηλικίας. Παρά το γεγονός οτι και οι δυο πρόκειται να βγουν στη σύνταξη, θα ενωθούν ξανά όταν ένας αδίστακτος Ρουμάνος μαφιόζος, του οποίου τον αδερφό σκότωσαν, θέλει να τους εκδικηθεί. Η παραγωγή του ‘Bad Boys for Life’ καθυστέρησε αρκετά για δύο λόγους, την αρχική άρνηση του Martin Lawrence που πλέον κάνει σποραδικές εμφανίσεις στο σινεμά αλλά και τα πολλά σενάρια που απορρίπτονταν, κυρίως από τη μεριά του Will Smith. Στο καστ συμμετέχουν επίσης οι Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig και Jennifer Badger.

Σκηνοθεσία: Adil El Arbi, Bilall Fallah
Πρωταγωνιστούν: Will Smith, Alexander Ludwig, Vanessa Hudgens
Διάρκεια: 123′
Πρεμιέρα: 16 Ιανουαρίου
Κ-Cineplex 1-6 Λάρνακα: Καθ 19.40, 22.15

 

 Πρεμιέρα για την ταινία “Dolittle”

Ο Robert Downey Jr. είναι ο νέος Δόκτωρ Doolitle!

 

Ο Robert Downey Jr. δίνει ζωή και φρέσκια ενέργεια σε έναν από τους πιο διαχρονικούς ήρωες της λογοτεχνίας σε αυτή τη ζωηρή αναβίωση της κλασικής ιστορίας του ανθρώπου που μπορούσε να επικοινωνεί με τα ζώα: τον Δόκτωρ Dolittle.

Επτά χρόνια μετά το χαμό της συζύγου του, ο εκκεντρικός Δόκτωρ Dolittle (Robert Downey Jr.), ξακουστός γιατρός και κτηνίατρος της Βασίλισσας Βικτώρια, έχει απομονωθεί στην κατοικία του, με μοναδική συντροφιά τα εξωτικά του ζώα. Όταν όμως η νεαρή βασίλισσα (Jessie Buckley) αρρωσταίνει σοβαρά, ο αυτοεξόριστος Dolittle αναγκάζεται να αναχωρήσει για μια επικών διαστάσεων περιπέτεια ώστε να αναζητήσει το αντίδοτο σε ένα μυθικό νησί. Θα πρέπει να επανακτήσει λοιπόν τις ικανότητες και το κουράγιο του, καθώς θα αναζητήσει παλιούς αντιπάλους του και θα ανακαλύψει θαυμαστά πλάσματα.

Την αναζήτηση του θα συνοδεύει ένας νεαρός, αυτόκλητος μαθητευόμενος και μια τρελή κομπανία ζώων, η οποία περιλαμβάνει έναν ανήσυχο γορίλα, μια ενθουσιώδη αλλά ανόητη πάπια, μια κυνική στρουθοκάμηλο, μια αισιόδοξη πολική αρκούδα και έναν ισχυρογνώμονα παπαγάλο, ο οποίος μάλιστα εκτελεί χρέη εμπιστευτικού συμβούλου.

Στην ταινία συμμετέχει ο Antonio Banderas ενώ τις φωνές τους στα χαριτωμένα ζωάκια δανείζουν διάσημοι ηθοποιοί όπως: Emma Thompson, Rami Malek, John Cena, Octavia Spencer, Tom Holland, Ralph Fiennes, Selena Gomez και Marion Cotillard.

Σκηνοθεσία: Stephen Gaghan
Πρωταγωνιστούν: Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen
Διάρκεια: 102′
Πρεμιέρα: 16 Ιανουαρίου
Κ-Cineplex 1-6 Λάρνακα: Καθ 17.30, 20.00, 22.15 και ΣΚ 15.15 eng / Καθ 17.30 και ΣΚ 15.15 ελλ

Προβολή της ταινίας “And Then We Danced”

Η πρώτη ταινία για γκέι έρωτα στη Γεωργία που κανένας επίσημος φορέας δεν στήριξε και εξαγρίωσε τους -συντηρητικούς- κατοίκους της χώρας, στο K-Cineplex! 

 

Ο Merab (Levan Gelbakhiani) χορεύει από μικρή ηλικία στην Εθνική Ακαδημία Χορού της Γεωργίας, και μαζί με την παρτενέρ του Mary (Ana Javakishvili). Ο δάσκαλός τους είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και οι καθημερινές πρόβες επίπονες και κουραστικές. Παρόλα αυτά o Merab είναι πολύ κοντά στο να πάρει την πολυπόθητη θέση για την Εθνική Ομάδα Χορού. Όλα όμως ανατρέπονται όταν μπαίνει στη ζωή τους ο χαρισματικός και ιδιόρρυθμος χορευτής Irakli (Bachi Valishvili). Οι ισορροπίες ανατρέπονται και οι ανομολόγητες επιθυμίες του Merab για τον Irakli θα τον ωθήσουν να αμφισβητήσει το συντηρητικό κοινωνικό περιβάλλον του, και να ρισκάρει όλα όσα έχει ως τώρα καταφέρει.

Η ταινία “And Then We Danced” έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο φεστιβάλ των Καννών, όπου συμμετείχε στο τμήμα “Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών” και αποτελεί την επίσημη πρόταση της Σουηδίας (κι όχι της Γεωργίας) για το ξενόγλωσσο Όσκαρ, αν και δεν κατάφερε να μπει στην τελική πεντάδα. Η ταινία συνάντησε πολλά προβλήματα για να ολοκληρωθεί, στη Γεωργία, καθώς η ομοφυλοφιλία είναι θέμα – ταμπού στη συντηρητική χώρα της πρώην ΕΣΣΔ. Κανένας επίσημος φορέας της χώρας δεν την υποστήριξε. Μέχρι και χρήματα για να παραβρεθούν οι συντελεστές στις Κάννες στην επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας δεν δόθηκαν κι έτσι οι πρωταγωνιστές κάλυψαν το ταξίδι με δικά τους έξοδα. Τέλος, κατά την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στη Γεωργία υπήρξε μεγάλη ένταση, προπηλακισμοί και ξύλο (!!!) από εξαγριωμένους Γεωργιανούς εναντίον τόσο των συντελεστών της ταινίας όσο και όσων τόλμησαν να προσπαθήσουν να την παρακολουθήσουν, υπό την προστασία μάλιστα ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

Η ταινία έχει πάρει πάνω από 15 διακρίσεις σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ και κυρίως βραβεία κοινού. Η σκηνοθεσία είναι του Levan Akin και η μουσική του Zviad Mgebry. Πρωταγωνιστούν οι Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili.

Σκηνοθεσία: Levan Akin
Πρωταγωνιστούν: Levan Gelbakhiani, Bachi Valishvili, Ana Javakishvili
Διάρκεια: 103′
Πρεμιέρα: 16 Ιανουαρίου
Κ-Cineplex 1-6 Λάρνακα: Καθ 19.45



Κύριες Ειδήσεις





Translate »