Οι νέες ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα


Τέσσερις κινηματογραφικές ταινίες κάνουν πρεμιέρα στις κυπριακές αίθουσες αυτή την εβδομάδα από Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου

Η νέα δραματική ταινία του Clint Eastwood βασισμένη σε αληθινά γεγονότα είναι η πρεμιέρα που ξεχωρίζουμε αυτή την εβδομάδα.

The 15:17 to Paris
Μετά τις επιτυχημένες ταινίες ‘American Sniper’ και ‘Sully’, ο Clint Eastwood κάθεται ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη και καταπιάνεται με μία ακόμη αληθινή ιστορία. Πρόκειται για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης στις 21 Αυγούστου του 2015, στο τρένο Thalys #9364 με προορισμό το Παρίσι. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο ‘The 15:17 to Paris: The True Story of a Terrorist, a Train, and Three American Heroes’ των Jeffrey E. Stern, Spencer Stone, Anthony Sadler και Alek Skarlatos. Η ιστορία, σε σενάριο της Dorothy Blyskal, ακολουθεί όλη την πορεία της κοινής ζωής των τριών φίλων, από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση, και πολλά απίθανα περιστατικά τους οδήγησαν σ’ αυτή τη στιγμή ηρωισμού. Μέσα από αυτή την τρομαχτική δοκιμασία, η φιλία τους αποδείχτηκε το μεγαλύτερο όπλο, που τους επέτρεψε να σώσουν τις ζωές παραπάνω από 500 ανθρώπων. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι αληθινοί ήρωες των γεγονότων, Sadler, Skarlatos και Stone, που θα υποδύονται τους εαυτούς τους.

K Cineplex 3 (Λάρνακα) 20.00, 22.00

Hostiles
1892, Νέο Μεξικό. Ο θρυλικός λοχαγός Joseph J. Blocker αναλαμβάνει μια τελευταία αποστολή πριν αποσυρθεί από τη δράση: να συνοδεύσει το Κίτρινο Γεράκι, έναν ετοιμοθάνατο πολέμαρχο των Τσερόκι, και την οικογένεια του πίσω στους ιερούς τόπους της φυλής του. Μετά από είκοσι χρόνια βίαιης μάχης, η ειρηνική αυτή χειρονομία είναι τόσο αδιανόητη, όσο και βασανιστική. Μαζί παλεύουν ενάντια στο σκληρό τοπίο και τη βαναυσότητα αντρών, ενώ θα προσπαθήσουν να διασώσουν μια νεαρή χήρα που είδε την οικογένεια της να σφαγιάζεται. Δύο μεγάλοι πολεμιστές, κάποτε αντίπαλοι στο πεδίο της μάχης, που τώρα πρέπει να μάθουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και να βρουν ειρήνη μέσα σε μια γη που δεν συγχωράει τίποτα και κανέναν. Christian Bale, Rosamund Pike και Ben Foster, πρωταγωνιστούν στην ταινία γουέστερν σε σενάριο και σηνοθεσία, Scott Cooper (συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον Bale μετά το ‘Out of the Furnace’) με τίτλο ‘Hostiles’. Η ταινία ‘ξεφεύγει από το άσπρο – μαύρο των παραδοσιακών γουέστερν, τα οποία αποτελούν προπαγάνδα του καλού καουμπόι και του κακού ινδιάνου. Αυτή η ταινία αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Ινδιάνων’, δηλώνει ο Βρετανός οσκαρικός πρωταγωνιστής. Η ταινία έκανε την παρθενική της εμφάνιση στα πλαίσια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Telluride στο Κολοράντο και ειδικά για την Pike, έχει ήδη γραφτεί ότι στο ‘Hostiles’ δίνει μία από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της.

K Cineplex 4 (Λάρνακα) 19.30, 22.15

Tadeo Jones 2
Δύο χρόνια μετά την πρώτη τους περιπέτεια, ο Ταντ Τζόουνς και η Σάρα Λάβροφ ζουν χώρια. Αυτός είναι τώρα ένας απλός εργάτης που σπουδάζει αρχαιολογία, ενώ αυτή είναι αναγνωρισμένη αρχαιολόγος και εξερευνήτρια. Ο Ταντ αυτή την φορά ταξιδεύει μέχρι το Λας Βέγκας για να παραστεί στη σημαντική παρουσίαση της φίλης του, αρχαιολόγου Σάρα, που έχει ανακαλύψει ένα από τα τρία χρυσά δαχτυλίδια του περιδέραιου του βασιλιά Μίδα, αποδεικνύοντας πως ο βασιλιάς που ό,τι έπιανε γινόταν χρυσός, ήταν υπαρκτό ιστορικά πρόσωπο. Όταν η Σάρα πέφτει θύμα απαγωγής από κακοποιούς που κλέβουν το κόσμημα, ελπίζοντας να αποκτήσουν το χάρισμα του Μίδα, ο Ταντ, μαζί με τους φίλους του, μια μούμια, έναν παπαγάλο κι ένα σκύλο ταξιδεύουν σε Ισπανία Ελλάδα και Τουρκία για να την σώσουν μπλέκοντας σε ξεκαρδιστικές περιπέτειες… Σε σκηνοθεσία των David Alonso και Enrique Gato, και σενάριο των Jordi Gasull και Neil Landau, ακούγονται οι φωνές των Óscar Barberán, Michelle Jenner και Adriana Ugarte. H ταινία ‘Tadeo Jones 2’ θα προβληθεί μόνο μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

K Cineplex 2 (Λάρνακα) 17.00, 19.45, 22.30

Lino

Ο Λίνο είναι ένας διασκεδαστής σε παιδικά πάρτι που δεν αντέχει άλλο τη ρουτίνα του και το γάτο-κοστούμι του. Αποφασίζει έτσι να ζητήσει βοήθεια από έναν όχι και τόσο ταλαντούχο μάγο, που τον μεταμορφώνει σε αυτό που μισεί περισσότερο: το κοστούμι του. Ταινία κινουμένων σχεδίων από τη Βραζιλία, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά, σε σκηνοθεσία Rafael Ribas.

K Cineplex 3 (Λάρνακα) 17.25 επίσης σ/κ 15.15



Κύριες Ειδήσεις





Translate »