Οι καλύτερες foodie εμπειρίες της Ευρώπης


Αν στην επόμενή σας απόδραση θέλετε να προσθέσετε και λίγη γεύση, δείτε ποια μέρη στην Ευρώπη μπορεί να σας ενδιαφέρουν και να… νοστιμίσουν τη ζωή σας.

Γεύσεις Καταλονίας
Στο χωριό Alella σας περιμένουν διάφορες νόστιμες εκδηλώσεις, όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ντόπιες γεύσεις εποχής και να μπείτε στο κλίμα. Επισκεφτείτε μια καταλανική αποθήκη κρασιού για να γευτείτε τα τοπικά κρασιά και μη χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε σε ένα υπαίθριο γλέντι με calçotadas (γλυκά κρεμμύδια στο γκριλ με σάλτσα romesco) και ψητό κρέας. Τα calçotadas αποτελούν τοπική γευστική παράδοση με ρίζες στη φιλία και την οικογένεια, που δεν πρέπει να χάσετε.

Στα νόστιμα «άδυτα» του Παρισιού
Στις πιο in γειτονιές του Παρισιού και συγκεκριμένα στην Haut Marais, πραγματοποιούνται ξεναγήσεις με οδηγούς σεφ ή συγγραφείς γεύσης, οι οποίοι συστήνουν στον κόσμο σικ εστιατόρια, café, φούρνους κ.ο.κ. Μέσα σε όλα αξίζει να δείτε και την παλαιότερη σκεπαστή αγορά του Παρισιού, την Marché des Enfants Rouges, αλλά το σημαντικό είναι να δώσετε βάση στις νέες τάσεις της πόλης, όσον αφορά το φαγητό. Στο Popelini για παράδειγμα, θα δείτε πώς ανακάλυψαν από την αρχή τα περίφημα γλυκά σου και στο Candelaria θα δοκιμάσετε φρέσκα μεξικάνικα τάκος και κοκτέιλ.

Με άρωμα Ιταλίας
Αν το προσούτο, η παρμεζάνα και το μπαλσάμικο είναι απ΄οτις αγαπημένες σας γεύσεις, στην περιοχή Emilia-Romagna και τις πόλεις Πάρμα, Μπολόνια και Μόντενα θα τα ανακαλύψετε ξανά μαζί με άλλες υπέροχες και πλούσιες γεύσεις. Εκεί μπορείτε να συναντήσετε τους ίδιους τους παραγωγούς και ταυτόχρονα να θαυμάσετε όμορφα χωριά και βυζαντινές εκκλησίες, έχοντας κιόλας την επιλογή να συνεχίσετε το ταξίδι σας στο δέλτα του Πάδου και να τελειώσετε στην πανέμορφη Βενετία.

Αστική βόλτα στο Neukölln του Βερολίνου
Στο 8ο διαμέρισμα του Βερολίνου, το Neukölln, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την Τούρκικη Αγορά, όπως και άλλες τοπικές επιχειρήσεις στο κομμάτι της γεύσης, από αρτοποιεία και ντελικατέσεν μέχρι café που βοηθούν τους πρόσφυγες που πλέον μένουν στο Βερολίνο. Κάποιες ξεναγήσεις, μάλιστα, καταλήγουν με παραδοσιακό γερμανικό γεύμα, όπου οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για τα πιάτα και τη ρίζα τους.

Το περίφημο smørrebrod

Για γκουρμέ γούστα στην Κοπεγχάγη
Δεν γίνεται να πάτε στην Κοπεγχάγη και να μη δοκιμάσετε smørrebrod (ανοιχτό σάντουιτς), ποιοτικό τυρί, γκουρμέ σοκολάτα και μπίρα από κάποια τοπική μικροζυθοποιία. Στην πρωτεύουσα της Δανίας θα βρείτε πολλά cool στέκια για να δοκιμάσετε την τοπική γαστριμαργική σκηνή, περνώντας οπωσδήποτε από τηνπλατεία Vesterbros Torv και την περιοχή της κρεαταγοράς για να διαπιστώσετε πώς τα παλιά εργοστάσια εξελίχθηκαν σε γαστρονομικά hotspot.

Γνωριμία με τα αστέρια (Michelin) στο Skye της Σκωτίας
Το Kinloch Lodge στο νησί Skye της Σκωτίας είναι ένα ξενοδοχείο που συνδυάζει και εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin. Εκεί μπορείτε να κλείσετε πακέτο που περιλαμβάνει μάθημα μαγειρικής με τον σεφ Marcello Tully, δύο γεύματα στο εστιατόριο με πέντε και επτά πιάτα, δείπνο σε άλλο κορυφαίο τοπικό εστιατόριο, το Scorrybreac και φυσικά να εξερευνήσετε μόνοι σας τη γαστρονομική κουλτούρα του Skye, το οποίο είναι γεμάτο παραγωγούς που θα σας τη συστήσουν μετά χαράς.

Πηγή: www.clickatlife.gr



Κύριες Ειδήσεις





Translate »