Ξεκινάει σήμερα το τριήμερο Διεθνής Φεστιβάλ Εικαστικών Εγκαταστάσεων ΕFE


Με γλυπτά και εικαστικές εγκαταστάσεις υψηλής καλλιτεχνικής αξίας θα γεμίσουν από σήμερα οι δρόμοι και τα κεντρικά σημεία της Λάρνακας στο πλαίσιο του τριήμερο Διεθνούς φεστιβάλ Εικαστικών Εγκαταστάσεων EFE το οποίο εγκαινιάζεται σήμερα και διοργανώνεται από το Ε.ΚΑ.ΤΕ,  στο πλαίσιο της πρώτης Biennale της Κύπρου, αυτή της Λάρνακας 2018.

Γνωρίστε την εφαρμογή City of Larnaka κάνοντας κλικ στο www.app.cityoflarnaka.com

Οι καλλιτέχνες θα πραγματευτούν τον θέμα της Biennale  που είναι “Δοχείο & Περιεχόμενο ”. Η εικαστική εγκατάσταση έχει δημιουργηθεί ειδικά για το χώρο όπου θα παρουσιαστεί, και θα γίνει το μέσο με το οποίο ο καλλιτέχνης θα επιχειρήσει να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητα του χώρου προτείνοντας μέσα από την εικαστική αντίληψη, μια εναλλακτική λύση.

Με τις Εικαστικές Εγκαταστάσεις επιδιώκεται να δημιουργηθεί ένας διάλογος μεταξύ κοινού και των έργων τέχνης και να βοηθηθεί το κοινό, να  επαναπροσδιορίσει τους γνώριμους μέχρι τώρα χώρους, προσφέροντας στο  θεατή μια νέα εμπειρία του εμπλουτισμένη μέσω των εικαστικών προτάσεων των καλλιτεχνών.

Μιλώντας για την ουσία του τίτλου της Μπιενάλε “Δοχείο  Περιεχόμενο”  ο Βασίλης Βασιλειάδης, Επιμελητής Μπιενάλλε Λάρνακας περιγράφει ακριβώς τη φιλοσοφία των εικαστικών εγκαταστάσεων:  «Το ποτήρι θεωρεί ότι είναι δοχείο για το νερό αλλά ξεχνά πως την ίδια στιγμή είναι κι εκείνο το ίδιο περιεχόμενο ενός μεγαλύτερου δοχείου που ονομάζεται δωμάτιο.

Το νερό νομίζει πως είναι απλά το περιεχόμενο του ποτηριού αγνοώντας πως σε μια μικρότερη κλίμακα, είναι κι αυτό ένα δοχείο για όλα εκείνα τα στοιχεία και τα συστατικά που περιλαμβάνει η χημική του σύσταση.

Με άλλα λόγια, όσο ο χώρος μεγαλώνει δημιουργεί καινούργια μεγαλύτερα δοχεία, κι όσο βυθιζόμαστε στο μικρόκοσμο του χώρου τόσο ανακαλύπτουμε περισσότερα περιεχόμενα. Σαν εκείνες τις Ρωσικές κούκλες τις μπαμπούσκες όπου η καθεμιά τους είναι περιεχόμενο για τη μεγαλύτερη και δοχείο για τη μικρότερη».  Το Εικαστικό Φεστιβάλ Εγκαταστάσεων ΕΦΕ έχουν επιμεληθεί o Λούκαs Ιωάννου και η Χριστίνα Μιχαηλίδη.



Κύριες Ειδήσεις





Translate »